Klassiska köttbullar i gräddsås med lchf-lingonsylt

500 g gräsbetesköttfärs
1 ägg
0,5 dl grädde
salt och vitpeppar

smör till stekning
Sås:
1 strimlad gul lök
1,5 dl grädde

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till köttbullarna och stek dem bruna runt om lägg över dem i en järngryta, och efterstek i stekpannan lite gul lök   så den mjuknar, och slå lite ca 0,5 dl vatten över löken och rör runt allt alla goda smaker kommer med, häll detta sedan över i grytan. Häll på ca 1,5 dl grädde och ev lite extra smör, låt puttra på svag värme i 20-30 minuter. Du kan ev vispa ner lite redix om du vill ha tjockare sås.

Servera med gröna bönor och hemkokt lchf-lingonsylt.

 

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*