Beroende av gluten?

Jag skriver ju många gånger om spannmålet och att jag anser gluten/spannmålet vara roten till allt ont (och ohälsa), precis som författaren Lasse Berg säger.

Det är jätte viktigt att fler och fler förstår att många (om inte alla) människor lever i ett sådant beroende utan att veta om det.
Under mina tre år inom LCHF och läst och läst har jag gjort överallt, både skandinaviska och engelska sidor, så verkar det vara ett gemensamt stort problem för alla och det är att sluta med brödet. Många av oss har ju inga som helst problem att sluta med det söta/socker, men alla så gott som upplever det oerhört svårt att sluta äta bröd.

Många gör det inte heller, man behöver något lite av detta beroendeframkallande ämne då och då. Därför åker det ner ett finncrisp eller en ryvita då och då. Många söker lowcarb bröd från mindre nogaräknade lowcarbshopar (vilket jag också skrivit en del om).
I dessa bröd finns gluten och faktiskt är det så att dessa sk lowcarb-bröd är värst! De innehåller både vete och vetegluten!?

Varför envisas jag med att skriva om detta ”hela tiden”? Jag vill gärna att man förstår att ohälsan i grunden kommer sig av gluten.
Idag läser jag också på facebook hos Anna Halléns privata sida om detta. Tre hjärnforskare. Charlotte Erlandsson-Albertsson (Sverige) , Karl Reichelt M.D (Norge) och Paul Shattock, Honorary Director of the Autism Research Unit (ARU), University of Sunderland (UK) som pratar om detta.

Hur blir gluten en morfinliknande drog i hjärnan?

Läser du engelska kanske denna sida om gluten kan vara något att läsa?  (Har inte läst övriga sidor)

Vill du hålla dig drogfri?

 

 

10 kommentarer

  • Ja jag håller med dig och jag har undrat vad som gör detta, nu vet jag.
   Uschligt när man tänker på ”drog”kampanjen om 6-8 brödskivor om dagen….

 1. Det jag inte förstår med den här dieten bestående av fett och kött och inget gluten och andra liknande kolhydrater är hur det ska fungera långsiktigt? Ja det är kanske så att de som har möjlighet att bara leva på kött och fett går ner i vikt och håller sig på sina ”dröm”mått, men vad händer med resten av världen? Hur kan man promote’a ett liv uppbyggt på djurproteiner när köttindustrin är den vidrigaste och värsta koldioxid-utspridar branschen på hela jorden. Och vad ska resten av världens befolkning göra när chansen att få tag på k
  ött är ungefär lika stor som 0. Och vad händer när vårt konsumtionssamhälle blir målet för alla miljarder människor som faktiskt är på väg mot ett likadant..
  Nej jag tycker inte gluten är roten till all ondska, köttet däremot…

  • Hejsan och extra varmt välkommen hit ska du känna dig med dina tankar och funderingar.
   PRECIS de har jag också haft och jag försvarar INTE djurindustrin, jag vägrar i det längsta att äta sådant, däremot är gräsbetes oerhört miljövänligt och utan sådant dör jorden…
   Det är också därför jag skriver mycket om gräsbetes och att vi alla måste börja betala för vad det kostar att föda upp djur på rätt sätt.
   VEGOMYTEN är en bok jag varmt rekommendera, den gav mig många svar.
   Stor varm kram
   Mariann

 2. Tiamin eller vitamin B1 är ett koenzym som spelar en viktig roll vid metabolism av kolhydrater och är viktigt för normal funktion av hjärnan och centrala nervsystemet. Tiamin reglerar också hjärtfunktionen ochpulsådrornas spänningstillstånd, verkar svagt vattendrivande, förbättrar inlärnings- ochuppfattningsförmågan, reglerar magsäckens saltsyreproduktion och främjar tarmens peristaltik. Vidare har tiamin inflytande på lever och bukspottkörtel.

  Förekomst av Vitamin B1 i mat:
  De viktigaste kostkällorna för tiamin är fläskkött, inälvsmat, bönor, ärtor, sparris, vetegroddar, jäst och i Sverige även SPANNMÅL där detta är berikat.

  • jag skulle aldrig i livet äta spannmål för att få i mig tiamin, då väljer jag hellre andra källor, för varför äta sig dödssjuk? Uppenbarligen hjälper inte tiaminet…

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*