Stifado – grekisk köttgryta

På mitt vis:

1- 1,5 kg grytbitar från gräsbeteskött
Smör
250 gram passerade tomater eller 2 dl vatten + 0,5 dl tomatpuré
1 -1,5 dl dl rött vin
5-7 små lökar eller 2-3 st stora grovt delad gul lök
1-2 vitlöksklyftor hackade
1 kanelstång eller knappt 1/2 tsk kanel
2-3 lagerblad
1 krm mald nejlika
2 tsk oregano

ev vispa ner lite redix  när ca 20 min är kvar av koktiden och ringla olivolja rikligt över grytan vid servering

Gör så här:
Stek grytbitarna och salta och peppra, slå över passerade tomater och vin. Lägg i övriga kryddor och löken. Låt puttra i bortemot 2 timmar eller mer, ju längre tid ju mörare kött. Servera med en grekisk sallad!

 

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*