Är lowcarb alltid LCHF?

Dessa lurendrejare som kallar saker och ting lowcarb, redovisar ett lågt kolhydrats innehåll och sedan kränger produkter som lowcarb/LCHF.

Detta gör mig faktiskt lite ledsen och ibland arg. Vissa (inte så många) LCHF-bloggar/LCHF´are gör reklam för dessa, det värsta blir väl när de de stora bloggarna gör det tycker jag, för då blir det liksom ok och säljs in som bra produkter i människors medvetande.

Måste inte vi som bloggar ta på oss ett visst ansvar  att sålla något lite bland lowcarb produkter? Jag tycker det i alla fall och därmed kommer det aldrig i min blogg finnas Lowcarb som inte är LCHF.

För mig och många andra så kan aldrig vetegluten eller något gluten  passera som LCHF!? Inte heller om något innehåller soja.

Givetvis får människor stoppa i sig vad skit som helst, men att kalla något som är ”skit” för LCHF är att ljuga. LCHF står för många av oss ren mat och  sådant som bringar hälsa inte gör oss sjuka. Vetegluten och soja är en de största sjukdomsalstrarna i vår mat!
Handlar inte LCHF mest om hälsa?

I Norge kan man nu se att Lavkarbohuset säljer bröd med gluten?? Man kan se att de säljer Pizzamjöl med vetegluten??
I Sverige har vi vårt eget lurendrejarföretag LowcarbShop som NU börjat saluföra detta adamsbröd ( som Norge) men här står det ingen innehållsförtecking varför? Kokoskake mix med vetegluten?? Lowcarb-bröd med gluten??

Jag blir ledsen när man skitar ner LCHF med skitprodukter. Läs gärna vad Kostdoktorn tycker om bluffpastan som ju också säljs i dessa båda företag. Så ge inte dina pengar till oseriösa lowcarb butiker utan köp från de seriösa som LCHF-butiken gynna dem istället!

 

Låt dig inte luras till ohälsa av Lowcarb butiker,
använd ditt kritiska sinne och lusläs innehållsförteckningar och finns inte en  sådan,
KÖP INTE produkten!

Listen, punk. To me you’re nothin’ but dogshit, you understand? And a lot of things can happen to dogshit. It can be scraped up with a shovel off the ground. It can dry up and blow away in the wind. Or it can be stepped on and squashed. So take my advice and be careful where the dog shits ya!
Clint Eastwood

 

 

 

20 kommentarer

 1. Håller helt med, skulle aldrig göra reklam för eller använda något med gluten.

  En del LCHF-are ondgör sig över oss som använder t.ex Fiberhusk, men det är ju en heltigenom naturlig produkt. Sen urminnes tider har olika sorters malda frön och rötter använts för att ge stadga åt maten
  Samma med kokosmjöl, kan tänka mig att det använts i väldigt många år i Söderhavet.

  Även Sukrin sågas, men det är ju jäst fruktsaft har jag läst mig till.. Här i Turkiet används mängder av olika sorters jäst fruktsaft och vinäger, ett gammalt traditionellt sätt att konservera den nyttiga frukten inför vintern, som ger välbehövliga vitaminer under den kalla årstiden. Mjölksyrade grönsaker är också väldigt vanligt.

  Men bara för att de här ovan nämnda produkterna för bakning är nya i våra svenska butiker, tror många att det inte kan ingå i LCHF-kosten. Jag tycker det är suveränt att vi kan baka nyttigt till fest, det är ju inte en vardagsföreteelse att äta kakor.

  Ha det bra 🙂

  • Här var det många meningar (alla) som jag tycker om och håller med dig i 100%.
   Jag begriper inte varför man jagar myggor och sväljer kamel…
   KRAM

   • Kunde inte låta bli att skriva långt, just de här frågorna har upptagit mina tankar en del de senaste dagarna, efter några kommentarer inne hos Kostdoktorn. Där blev jag sågad för att använda ½ tsk honung och två tunna äppelklyftor i LCHF för seniorer…

    Men några glas rödvin till maten sväljer de flesta mer än gärna också, tillsammans med kamelerna 🙂

    • Jösses! Sågad för det??
     Ja människorna är ett konstigt släkte…
     ett ps, jag menade inte att det var för långt tvärtom, det är bra när fler av oss sätter ORD på sakerna, det kan få andra att tänka ett varv till 🙂

     • Trodde inte du tyckte det var för långt, det är alltid skoj med långa kommentarer, tycker jag med 😉
      Det var i nlägget om Camilla Läckberg, en som tyckte jag naggade LCHF i kanten när jag använder ej tillåtna råvaror i mina recept…
      Överreagerade kanske, men jag blir lite less på LCHF-talibanerna ibland…

     • Ok…. ja det är trist med de superstrikta LCH´arna.
      Ibland så får man inte 0 för då är det fel och ibland får man inte äta luftig lchf… inte lätt detta.

 2. Men man får väl minnas att LCHF-butiken varit minst lika ”illa” med det – och också varit först med att sälja de här tveksamma sakerna. Innan hon bestämde sig för att ta bort dem en efter en, men ”förr” var nog 90% av varorna där av det slaget. Tror första upprensningen började efter Kostdoktorn tittade på Dreamfield’s pastan.

  Så kanske det är vad man ska göra snarare? försöka påverka de här butikerna att också ändra till förmån för bättre varor de också.

  Nu har jag inte kikat in på denna slags sidor på länge, men någon av de värsta brukade vara någon som hette ”sockerfritt” eller liknande och som hade ordentligt med försök till ”word of mouth”-stilerad reklam inlägg på KiF förr. Nästan allt som stod om deras varor var felaktikt till gränsen till lögn.

  Men det är väl säkert en ganska ordentlig efterfrågan på denna slags varor och många vill nog inte riktigt se att det som påstås är ”för bra för att vara sant”

 3. Inga påhopp på nåt som du skriver Mariann – du vet att jag är ett av dina största fans =)

  Men, vad jag reagerar på är diskussionen om att gluten och soja inte kan klassas som LCHF bara för att det inte är nyttigt. Det finns många andra saker som godkänns inom LCHF som inte heller är nyttiga – det senaste man fick läsa var väl om rapsolja vill jag minnas men det är ingen som säger att rapsolja inte hör hemma i LCHF.

  Jag inbillade mig att LCHF stod för low carb high fat och inget annat. Sen att man väljer att avstå från produkter för att man inte anser dem vara nyttiga på ett eller annat sätt är en helt annan diskussion – inte alls fel som diskussion men inte i samband med själva konceptet LCHF.

  Just my two cents…

  • Hejsan och varmt välkommen hit! 🙂 Kul att du gillar min blogg! 🙂
   Jooo, jag förstår hur du tänker och det stämmer väl också, men jag blir lite ledsen när sådant får passera som skapar sådan ohälsa….
   Kram Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*