D vitaminet måste tas samtidigt med fett!

Jag nämner ju då och då vikten av att se över sina nivåer av D vitaminet, det är säkert så att 99,9 % av oss lider en sådan brist.

Men jag har tänkt på att jag ofta missar att säga att d vitaminet är fettlösligt och måste därför alltid tas i samband med något fett. Så glöm inte det!

Många menar ju på att om vi äter LCHF behövs inga kosttillskott och i viss mån håller jag med, dock ska vi noga överväga just att ta ett tillskott av d-vitaminet, tom kostdoktorn hade lite låga nivåer av d-vitaminet trots intag av 4000IE/dagen och kommer ta 6000IE/dagen from hösten skriver han. Han gjorde då uppehåll de soliga dagarna på sommaren, kanske man ska ta  4000-5000IE/dagen året runt?

Bodysstore har ett bra D3 vitamin som har 5000IE/kapsel vilket gör att det räcker med en kapsel om dagen. Du kan också kika här för fler d vitamin-tips.

Men som sagt, ta det med något fett och varför inte en hyvelskiva smör och ostrulle?

 

 

10 kommentarer

  • Jadå det räcker, det räcker att äta någon mat till. men att ta det med ett glas vatten på fastande mage och sedan inte äta på några timmar är inte lyckat.
   Det händer ju inget mer än att det inte tas upp lika bra som om man åt lite fett till.

  • Hejsan och välkommen hit ska du känna dig! 😀
   Det behövs inga mängder, ex en ostrulle, eller till måltid. Det är bara inte smart att ta en kapsel med ett glas vatten och inte ha ätit innan eller efter.
   Dottern tar ex sin med ett litet glas mjölk.
   Kram Mariann

 1. Jag tar alltid mitt D-vitamin på morgonen, och då dricker jag ju även en kopp kaffe med kokosolja i, och äter för det mesta ägg och bacon eller nåt liknande. Så då borde det funka. Det jag är lite orolig för är om kaffet förstör D-vitaminet på något sätt, precis som med järn. Vet du något om det?

  • Hejsan!
   Inte en aning, jag aldrig hört något eller läst något om det, så det borde nog inte vara så. Jag tar också mina D´isar till frukost och sedan kaffe med kokosfett så.

  • Det bör väl räcka. Vi tar också en ”hutt” omega 3 tillsammans med d vitamin, men visst bi äter ju frukost också efteråt. 🙂

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*