Dessert Mandelpudding med hallonkompott á la LCHF
6-8 portioner
Ingredienser:
6 blad gelantin
50 g skållad , skalad och mald mandel, eller mandelmjöl
4 malda bittermandlar
4 dl vispgrädde
3 ägg
2 msk Bakery+
Hallon
ev sötning
Gör så här:
1. Lägg gelantinet i blöt i kallt vatten minst 5 minuter.
2. Vispa grädden ganska hårt, ej smör.
3. Vispa gulorna och sötning. Vispa vitorna till hårt skum.
4. Smält gelantinet i lite vatten och låt svalna lite, blanda sedan ner det i äggulesmeten. Blanda ner mandeln och blanda sedan ner grädden och till sist äggvitan, försiktigt.
5. Skölj en ringform i kallt vatten och ”ströa” lite tunt med bakery+. Häll i mandelpuddingen.
6. Ställ kallt i kylskåp i minst 3 timmar.
Hallonkompotten:
Sjud upp frysta hallon och söta eventuellt. Låt de precis bara safta sig något och kompotten är klar.
Vill du ha den tjockare kan du blanda i lite redix, eller 1/2-1 gelantinblad. Låt kallna något.
Servering: Stjälp upp mandelpuddingen (jag skar runt mittenkanten och dängde ner den på en skärbräda) och garnera lite med hallonkompotten.
©Mariann Andersson
Jag har köpt flytande stevia hur jämför jag med pulver eller kan jag ta ½ krm
Hej.
Jag är inte så kunnig i just flytande stevia, men enligt andra verkar det vara väldigt sött, jag skulle prova 1-2 droppar motsvarande 1/4 krm. Gör som så att du tar 1 droppe eller två, och provsmaka smeten och känn noga hur sötman är och bismak, ta en droppar till om det saknas sötma, så skulle jag gjort.
Kram Mariann
Oh, det var ju denna dessert du visade på facebook häromdagen…äntligen ett recept, den ser så god ut! 🙂 Tusen tack!
Hej Anneth!
Jodå det stämmer bra, det är denna och den är syndigt god 😉
kram Mariann
Hej,
Tack för en helt underbar blogg om man gillar LCHF har ätit det ett tag nu och hittat lite goa recept på bakning hos dig och undrar om du vet vad det är för skilland på sukrin och sötrix, har nämligen sukrin hemma och undrar om det går att använda istället för sötrix.
Hej och varmt välkommen hit! 😀 tack för att du gillar bloggen!
Angående din fråga är det ingen skillnad på sukrin, sötrix eller sötin alla är ett sötningsmedel som i grunden heter Erythritol.
Du doserar alla lika. 🙂
Kram och jätte välkommen tillbaka!
Mariann
MARIANN! Det ser SÅ gott ut!
Vägen till mitt hjärta är via magen…
🙂
Den är jättegod!