Tillverkningen av julgodis

IMAG0859närmar sig med stormsteg och här ska jag ge er små tips och recept på gott LCHF-Godis!

först vill jag börja med mandelmassa/marsipan forma den till mindre kulor och doppa den i 90% choklad. Det är ju också vansinnigt gott att smaksätta enligt detta recept med Konjak eller pistagenötter eller Whiskey för den delen.

På vårt julgodisbord finns också alltid Ischoklad både naturell och smaksatt med Whiskey

Jag älskar Bounty-kulorna så dessa måste också alltid finnas och dottern Elisabeths favoriter lika så  Choklad rutor

Även Choklad fudgen måste få en liten plats på godisfaten.

Förra året såg vårt fat ut som på bilden, den gula fudgen är Saffrans fudge, uteslut chokladen och ta en påse saffran istället.

Hoppas detta var till lite hjälp i julbestyren som närmar sig!

 

 

7 kommentarer

  1. Ett till julgodis:
    Skålla och skala mandel. Skär mandeln längsefter till långa bitar. Smält och temperera mörk choklad med valfri %. Blanda allt och klicka ut på bakplåtspapper. Låt stelna och njut.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*