närmar sig med stormsteg och här ska jag ge er små tips och recept på gott LCHF-Godis!
först vill jag börja med mandelmassa/marsipan forma den till mindre kulor och doppa den i 90% choklad. Det är ju också vansinnigt gott att smaksätta enligt detta recept med Konjak eller pistagenötter eller Whiskey för den delen.
På vårt julgodisbord finns också alltid Ischoklad både naturell och smaksatt med Whiskey
Jag älskar Bounty-kulorna så dessa måste också alltid finnas och dottern Elisabeths favoriter lika så Choklad rutor
Även Choklad fudgen måste få en liten plats på godisfaten.
Förra året såg vårt fat ut som på bilden, den gula fudgen är Saffrans fudge, uteslut chokladen och ta en påse saffran istället.
Hoppas detta var till lite hjälp i julbestyren som närmar sig!
Ja! Precis detta ville jag ha nu när jag skall ta på mig förklädet och leka hemmafru i dagarna två! Tackar så mycket 😀
Varsågod! 🙂
Bra tips, här hemma kommer det minst sagt bli en hel del bakning den kommande veckan…
Ett till julgodis:
Skålla och skala mandel. Skär mandeln längsefter till långa bitar. Smält och temperera mörk choklad med valfri %. Blanda allt och klicka ut på bakplåtspapper. Låt stelna och njut.
Mandelsplitter 😀
Hej Mariann, tack för recepten på julgodis! Fudgen är himmelsk, och jag gjorde marsipankulor smaksatta med Arraksarom, jättegoda!
Varsågod! Väldigt rolgit att få höra att du uppskattar recepten 😀
GOD JUL!