Marianns variant av Bounty-kulor

ca 15-20 st
150 gram mycket mjukt  osaltat smör
2 msk sötning Bakery+
150 gram kokosflingor
0,5 tsk vaniljpulver
1 äggula

100 gram mörk choklad  gärna 90%

Gör så här:
Blanda smöret med sötning, vanilj, äggulan och kokosflingor. Arbeta degen smidig och ställ den kallt en timma.
Forma sedan kulor eller avlånga korta korvar, lägg dem på fat och ställ kallt igen i en timma.
Smält chokladen i vattenbad. Rulla eller doppa bountysarna i chokladen och lägg över dem på en liten plåt klädd med bakplåtspapper och ställ kallt igen minst en timma och flytta de sedan till en burk med tättslutande lock och förvara dem svalt.

©Mariann Andersson

 

33 kommentarer

  1. Godmorgon
    Fölger din blogg, den är bara superfin, ska gå igång med at leva efter LCHF, det tar bara lite tid innan jag kan ta mig i nacken och komma igång.
    Du skriver om något sötningsmedel, jag vet inte om man kan få det här i Danmark, kan jag använda något annat sötningsmedel bara?
    Och när du bakar använder du kokosmjöl, är det i en hälsokostaffär man köper det?

    Vänlig hälsning från Åsa

    • Hejsan och varmt välkommen hit!
      kul att du gillar min blogg! 😀
      Du bör kunna få tag på sukrin via mindresocker, googla erythritol annars, det är samma sak. Även steviasocker från stevia vital.se kanske skickar till Dk?
      Kokosnötsmjölet bör kunna fås på hälsokosten, fråga om de annars kan ta in det. Aman prana är ett bra märke. viktigt att du kollar hur mkt kolhydrater det har för att få rätt mjäl, det får inte överstiga 4 gram per 100 gram.
      Hoppas detta var svar
      Kram från Mariann

        • Behövs inget smör i chokladen, ibland mjukar man upp den med smör, men den blir kladdigare då också så jag valde nu å ta bort den i beskrivningen då jag missat det förut ,)
          Även den lilla grädden som brukar vara med i dessa kulor togs bort då ajg föredrar en äggula 😀

    • man brukar bara ta pyttelite smör i, men ajg valde att justera receptet nu till inget smör i chokladen. Grädden i receptet tar jag bort också, då den faktiskt inte behövs. Dom traditionella kulorna är med grädde, men jag kör hellre i en äggula 😀

  2. Låter spännande. 🙂 Hur många kulor blir det av receptet?

    Har stevia i flytande, var slut när jag skulle beställa pulver. Hur omvandlar jag det till dina recept? Hoppas du kan hjälpa mig.

    • det kanske blev ett trettiotal, missade att räkna dem… *skäms*Jag skulle börja med en droppe och smaka av smeten och öka om det behövs. 🙂

  3. Ser supergoda ut!:-)
    Tror du arr det går att byta ur smöret mot kokosfett? Jag undviker kasein men skulle gärna sätta tänderna i ett par bounty bollar till jul 🙂
    Tack för en väldigt bra och inspirerande blogg!

    • Hej och välkommen hit! 😀
      Jag tycker absolut du ska prova med kokosfett, berätta gärna hur det gick också. 🙂
      Kram från Mariann

  4. Hej,
    Vilken jättefin och bra blogg du har. Är så glad att jag hittat den och nu ska här bakas. Försöker undvika mjölk och grädde (för viktens skull) och undrar om du tror det är möjligt att byta ut grädden mot soja- eller havregrädde?
    Osaltat smör? Var köper man det?
    Vänligen
    Gabriella

    • Hejsan och varmt välkommen hit! 😀
      Så underbart roligt att höra att du gillar min blogg och också recepten verkar det som 😉
      baka på bara! Blir spännande sedan att höra vad som bakats och hur det smakade!
      Osaltat smör hittas vid smöret i affären.
      Jag måste ju erkänna att jag hade inte använt något av dem då soja inte är hälsosamt och inte havre så värst heller, var jag tvungen att välja blev det havren…
      Kram från Mariann

  5. Hej och tack fin din fina blogg!

    Bakade kanelbullarna förra veckan och de blev verkligen goda. Men godast var nog att ta de där ogräddade bullarna från plåten. Min exmake bakade gudomligt goda bullar och jag var alltid till hans förtret och ”snattade” från plåten. Det var i mitt kolhydratrika liv innan jag visste något om LCHF.

    Idag gjorde jag en variant av bountykulorna. Var sjukt sugen på något efter middagen, trots mycket smör i blomkålsmoset och bacon stekt i smör.
    Smälte 25 gr smör, 40 gr 90 % choklad och lika mängd kokosflingor, 1 tsk Sötin. Hällde upp i muffinsformar.

    Men som efter bullarna så fick jag ont i huvudet och det är samma huvudvärk som när jag äter fel kolhydrater. De enda som funkar är små mängder av grönsaker, hallon, blåbär och frökex.

    Med sorg i hjärtat så måste jag inse att jag måste äta strikt LCHF för att må bra. Jag har ätit LCHF sedan juni-2010 och det är först nu som jag kan och vågar se att jag är sockerberoende.
    Har även uteslutit grädde, creme fraiche, yoghurt från kosten för att de triggar igång suget efter mer. Trodde i min enfald att Sötin skulle fungera, men icke.
    Men nu har jag testat och det är bra att veta.
    Äggmjölk är bra att ta till när jag blir sugen på något
    2 äggulor, 50 gr osaltat smör, 1 msk kokosfett, 2 dl kokt vatten och 1 tsk kakao.
    Vill jag göra en god smoothe så tar jag i 1-2 dl hallon.
    Även bra före/efter träning.

    Kram Kicki

    ps Holistics kokosfett är verkligen supergod och len i munnen, äter 2-3 msk per dag direkt på skeden. Hittade den för några månader sen och är billigast att beställa från Bodystore.

    • Hejsan och välkommen hit!
      Kul att du gillar bloggen!
      men så synd att du inte kan äta lchf-bakverken 🙁 men samtidigt bra att man vet var ens egna gränser går. 😀
      stor varm kram från Mariann

  6. Är steviasocker och stevia två olika saker? Jag tog en msk stevia och det var inte bra, Supersupersött blev det..
    Hur mkt ska man ta om man bara ska använda stevia?

    • Hejsan och välkommen hit! 🙂
      Stevia är ren stevia och är supersött, där använder jag endast 1/4-1/2 krm tillsammans med 2-3 msk erythritol (sukrin, sötrix och sötin).
      Steviasocker är en färdig blandning av dessa två sötningsmedel.
      Bara stevia är svårt att säga, 1 -2 krm kanske?
      Hoppas detta var lite hjälp
      Mariann

  7. Nu har jag gjort dessa kulor. Allt gick så enkelt och smidigt fram till chokladdoppningen. Himmel vilket bök. Nåja, inte så vackra kanske men säkerligen ruskigt goda.
    Ska stoppa ner i burk och ställa undan till jul.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*