Ischoklad – grundrecept

100 gram mörk kvalitetschoklad minst 70% ( här kör vi alltid 90%)
100 gram kokosfett ekologisk (utan kokossmak om du ska smaksätta ischokladen)
(ev 0,5 tsk vaniljpulver)

Smaksättningar:
1 tsk rivet apelsinskal eller citron
1/2 tsk mald kardemumma
1 tsk kanel
1 msk snabbkaffepulver
1 msk cognac eller whiskey
Några droppar pepparmyntsolja

Gör så här:
Smält kokosfettet och chokladen med vaniljpulvret. Tillsätt smak och smaka av och öka om du behöver mer smaksättning. Häll upp i små formar och ställ kallt. Givetvis är den jätte god utan någon smaksättning alls!

Tips: Ju högre kakaohalt i chokladen ju mer kokosfett kan du tillåta dig ha i. Ju mindre kolhydrater blir det också…

 

 

20 kommentarer

  1. Jag brukar göra ischoklad med dubbelt så mycket kokosfett som choklad. Jag kan inte komma ihåg var jag hittade det receptet, men det var några år sedan och det är kanongott! Om inte annat så är det ju en väldigt bra, men ffa en god källa till fett 😀

  2. Jag trodde det skulle vara dubbelt så mycket kokosfett som choklad. Alltså 100 g choklad och 200 g kokosfett. Är inte det grundreceptet eller är jag grundlurad? 😛

    Beställt hem 1 kg kokosfett, väntar med spänning!

    • Mitt grundrecept är sådant, andra har tom mer choklad än fett och åter andra mer fett än choklad. Mer fett än choklad funkar på 85 och högre halt tycker jag, lika delar på 70-77%. Men det är min smak 😉

  3. Jättegott!!!! Jag använde 85% mörk choklad och lite mer kokosfett än choklad. Kokosfett med kokossmak är jättegott att använda. Tack för receptet, det kommer bli perfekt till julen.

  4. Helt fantastiskt recept. Tack!!!
    Nu har jag lärt mig, det blir godare med lite mer kokosfett än choklad. Jag skippade vaniljpulvret men gjorde med lite olika smaker, hasselnöt och kanel blev dagens favoriter. Denna gången hade jag bara 72% hemma men nästa gång blir det att sikta på en choklad med 90%

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*