Vetenskapens värld och granskningen av kostråden

Ja, nu är vi nog många som titta på detta reportage och jag tycker detta var jätte bra, visst gavs det plats åt de sedvanliga skeptikerna, men det var inte de som kom fram tydligast, vilket annars alltid har skett.
Härligt att se att en sådant program som vetenskapens värld vågar gå mot strömmen!

Sedan hoppas jag verkligen att det blir pengar till en helt oberoende forskning om lågkolhydratsdietens positiva påverkan av vår hälsa.

Det verkar som att det lossnar nu och jag hoppas många personer såg detta program och nu vågar tänka själv och också söka alternativ information och nu vågar äta sig till hälsa.

För hur kan något (LCHF) som gör att man går ner i vikt och också sedan kan släppa alla sina mediciner hur kan det vara farligt?

och god mat äter vi också 😉

Vill du se programmet igen? HÄR går det alldeles utmärkt och det börjar ca 18 min in.

 

 

 

 

5 kommentarer

 1. Jaså blev det lax ikväll. Gött mos!

  Det är viktigt att ge plats åt de sedvanliga skeptikerna också, annars blir det inte en rättvis ”kamp”. Jag tyckte att det var positivt med skeptikerna på ett sådant sätt att i vissa stunder kunde man tydligt se att de inte kunde komma med konkreta motargument för sina terorier, och som du säger så blev edt tydligt vilka som hade rätt.

  Ta väl hand om dig!

  • hejsan hejsan!
   Njae… gammal bild 😉 men lax är annars alltid gör gott. 😀
   ja de var bleka och hade inte mkt att komma med och just att de fick lämnas så gillar jag. Brukar aldrig annars hända.
   ta hand om dig också!
   Mariann

 2. Blev ganska nöjd med programmet. trodde inte att de skulle ge LCHF en chans. Gillade mest när det visade sig att lchf fungerar, låg blodsocker. Ännu gladare när det visade sig varifrån pengarna kommer för ”forskningen” om mat.

 3. Hej jag har kört LCHF i tre veckor. Jag går ned i vikt och mår psykiskt bätttre av någon anledning -gladare, piggare, mer energi på jobbet och jag sover bättre.

  Är inte alls säker på att LCHF är bra trots detta. Vi proppar i oss för mycket mat i förhållande till vad vi förbrukar. Och LCHF gör att vi tappar aptiten och inte frossar, goffar och vräker i oss.

  Att jag mår bättre med LCHF kanske beror på att LCHF får mig att äta rimliga mängder mat.

  Men om LCHF är RÄTT mat kan ju vara en helt annan fråga.

  • Hejsan och välkommen hit! 😀
   Om man går ner i vikt och mår bra, många kan släppa många olika mediciner, det räcker för mig att veta att det är RÄTT mat. 😉
   Att de allra flesta får en reglering av hunger-mättnad är sant. De flesta av oss har ju en förstörd sådan då frossandet i kolhydrater sätter detta ur spel, då blodsocker och insulinsvar leker berg och dalbana med oss. 🙁
   Så jag skulle säga som någon annan sa att Hälsan talar om för oss att det är rätt mat.
   Det verkar också som att du inte har fått några omställningsbesvär av LCHF? Många får ju det runt 3 veckor. Då har du tur!
   Kram Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*