Kostråden styrs av ekonomiska intressen

jasså, det visste inte jag!? *ironisk* 😉

Klart det gör, det är alltid pengar som styr i alla lägen.

DÄRFÖR har vi konsumenter en makt att styra världen dit vi vill. Vart vill du?

idag på Aftonbladet debatteras just detta och man skriver:

”En radikal förändring måste till om vi vill leva i ett biologiskt hållbart samhälle – exploateringen av jordbruksmark måste omvandlas till ängens biologiska mångfald och det gräs, träd och buskar som inte betas av kan bli vinterfoder. Korna skulle fortfarande rapa, men mycket mindre och vi människor skulle inte längre tillföra några växthusgaser genom ettåriga monokulturer – eller de skulle i alla fall minska väsentligt. Vi skulle då slippa äta de nedbrytande spannmålsprodukterna och djuren skulle slippa äta onaturligt kraftfoder. Naturligtnäringsbalanserat kött måste vara en grundläggande mänsklig rättighet och det är en nödvändighet för vår hälsa, välmående och i slutändan, evolutionära överlevnad.”

Var det inte något liknande vi kunde läsa på LCHF.se häromdagen? Jodå det var det! 😀 Och det är ju fantastiskt om just detta kunde komma fram mer och mer och det kommer det ju givetvis, eftersom det är vägen ut ur eländet på alla sätt.

Aftonbladet nämner också:

”Samtidigt pågår diskussioner om att en vegetarisk livsstil skulle vara att föredra ur miljö- och hälsosynpunkt. Men att leva vegetariskt innebär att man äter mer spannmål, som i likhet med soja- och margarinproduktion kräver stora ettåriga monokulturer där matjorden förbrukas. Monokulturerna står för massutrotning av tusentals växt- och djurarter. Dessutom ansvarar jordbruket och dess matprodukter för mänsklighetens största utsläpp av växthusgaser. Betande djur håller landskapet i ekologisk balans och köttet kommer då från metabolt friska djur, vilket gör att vi också håller oss friska. Modern forskning visar att betande nötkreatur sannolikt är klimatneutrala.

Vi är fullt medvetna om det lidande och miljöförstöring som den storskaliga köttindustrin innebär för djur och natur. Nötkreatur som inte äter kraftfoder från monokulturer behöver två år för att bli slaktfärdiga. Djur som ges kraftfoder blir slaktfärdiga på ett år. Det odlade kraftfodret är spannmål och växtprotein, vilket gör att djuren blir feta och metabolt sjuka med tiden, liksom vi människor blir. Varken vi människor eller våra husdjur är evolutionärt anpassade att äta spannmål (fermenterat?) eller kraftfoder.”

Det är jag som gjort sista meningen fet och i kursiv stil, för den meningen tåls att läsas och sprida långt och mycket.

Vilka är det som skrivit denna eminenta debatt? Jo:

BO FRICK

KERSTIN GULLBRAND

EVA JANSSON

GEORG LOWEJKO

MONICA LÖFSVED PETTERSSON

VÄSTERVIK

Stort TACK till dessa människor!

2 kommentarer

  • Hej och varmt välkommen hit! 😀
   Du säger det på ett bra sätt ” Hälsan har svårt å tiga!” Precis så är det!
   tack!
   och välkommen hit igen 😀
   Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*