Vaskulär medicin – diabetes

Anders Tengblad som ju bloggar som DiabetesDoc har skrivit en bra artikel om diabeteskost för tidningen Vaskulär medicin. Den kan läsas av de intresserade gratis på nätet. Professor Nyström är redaktör till Vaskulär medicin.

Diabeteskost är LCHF, man bör som diabetiker inte äta det man inte tål = socker. Förr kallades ju diabetes för sockersjuka, senare övergick man till att säga åldersdiabetes och numera funkar inte det heller då många unga drabbas av diabetes typ 2. Det liknar numera en pandemisk sjukdom, det är den sjukdom som sprider sig snabbast över världen. Bilden på världskartan är så man förväntar sig att diabetesen ökar till 2025. Klicka på bilden för större version.

Insulin och annat för diabetiker är storsäljare och ingen som säljer detta och håvar in enorma pengasummor är intresserade av att gemene man äter sig frisk.
Man är själv i allra högsta grad ansvarig för om man vill äta sig frisk eller äta och medicinera sig själv.

Jag föredrar att äta mig frisk.

Det senaste DiabetesDoc bloggar om är att Lipitor kan ge diabetes. Lipitor är ett statin som ska sänka kolesterolet. Problemet är att det visar sig sällan hjälpa och många får problem med biverkningar så som muskelvärk och muskelsvaghet och nu då kanske det värsta är att det kan ge diabetes.

Vill du sätta dig ännu mer in i just kolesterolet och dess myter rekommenderar jag studier hos Uffe Ravnskov.

LEV VÄL!

 

 

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*