Enkel blomkålsufflé

3 portioner

Blomkålsufflé:
1/2 stort blomkålshuvud eller ett helt litet
3 dl grädde eller 2 dl grädde och 1 dl cremefraiche
2 dl riven god ost
salt och peppar
3-4 ägg

Gör så här:
Häll grädde och ev creme fraiche i en kastrull och hetta upp, krydda med salt och peppar, vispa ner osten så den smälter. Låt svalna.
Skär blomkålen i mindre buketter och lägg i en ugnsfast hög form.
När den vita såsen har svalnat  något vispar man i ett ägg i taget. Man brukar säga ett ägg per person och ett extra. Häll smeten över blomkålen. Strö ev riven ost över, gärna några smörklickar på osten.
Grädda i 175 grader i 45 minuter.

Här serverade jag ugnskokt lax till, då satte jag in laxen i ugnen efter ca 15 minuter så fick båda gå klart i 30 minuter.

Tips: som variation kan man ju krydda upp den vita såsen med paprikapulver, lökpulver, chilipulver mm

 

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*