Torsk florentiné med blomkålsris

2 portioner

Ingredienser:

400-500 gram torsk, med fördel krokfångad, eller annan vit fisk.
150 gram spenat fryst eller färsk, du kan ta mer eller mindre.
30-50 g gram smör
2 dl grädde
1 dl lagrad ost
salt
peppar
muskotnöt  ca ett par krm eller efter smak

Blomkålsriset:

cirka 1/2 blomkålshuvud
lite salt
25 gram smör tills tekningen

Gör så här:

Låt smöret smälta i formen medan ugnen blir varm, ta ut när det är någorlunda smält.
Lägg i spenaten i botten och placera fiskbitarna ovanpå. Salta på fisken. Koka hastigt upp grädden och ta grytan från plattan och låt osten smälta i såsen, peppra och krydda med muskotnöt. Smaka av.
Häll såsen över fisken och låt stå i 175-200 grader i ugnen cirka 25 minuter, eller tills fisken är klar.

Gör under tiden i ordning blomkålen, genom att grovriva den. Stek den på mellanvärme i smör och salta lite. Låt den småsteka i cirka 10 minuter eller tills den känns färdig.

 

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*