Tommy dricker Fun Light Green Stevia

Tommy på bloggen Tommy tappar har misshandlat sig själv för vet(en)skapen och dricker sötsliskig saft och mäter ketonerna och detta enkom för att många efterfrågade ett test av stevian då kostdoktorn testade sötningsmedel (aspartam?). Eftersom kostdoktorn gjorde lite missar (om det just var aspartamet han vill testa) och valde pepsi som både innehåller koffein och aspartam så kunde vi inte få ett exakt värde på just aspartamet, när det lika gärna kan vara koffeinet som spökade till det med ketonsänkningen.

Nu har då Tommy offrat sina fingrar och pengar på att testa FunLight Green Steviasötad dricka och vad hände?
Ja det får ni läsa om HÄR. 

När ni ändå läser så passa på att gratta honom till hans enorma viktnedgång och resa.
En bedrift!

Jag har ju sagt att jag kanske redovisar på bloggen det jag själv upplevt med mina mätningar.

Det jag kan berätta är att med (eller ska man säga trots?) mina bakverk med min sötning har jag gått in i djup ketos vid tre tillfällen och stannat där. (tills jag äter något/stärkelse  för mycket som tar mig ner och 1 gång ur)
Detta har jag ”berättat lite här och där”, men ingen verkar har funnit det intressant, varför?
Nu kan vi bara hoppas på att Tommy har trovärdighet… 😉

 

 

 

12 kommentarer

 1. Jag kan säga att det är tack vara alla dessa bakverk som jag har gått ner mina kilon. Innan dem föll jag alltid för bröd, kakor och godis då jag inte orkade ”hålla” mig och saknade det för mycket. Dieten/kosthållningen/livsstilen (kalla det vad man vill) blev alltså för tråkig. Särskilt när man gillar det sociala med att fika OCH ATT BAKA. 🙂
  Nu behöver jag aldrig sakna och aldrig falla. Det finns ju mängder med alternativ. Och det har jag blandannat dig att tacka det för! <3
  Kram och fortsatt trevlig helg.

  • Jaa du är härlig du Anna! Vilka bakverk du själv får till, fantastiska!

   jag vet fler som gått ner tacka vare (eller trots 😉 ) mina bakverk och givetvis andras . 😀
   vi är många som kan vittna om det, men några vill helt enkelt inte lyssna, det får vi ta…
   Stor varm kram till dig!

 2. Hej Marianne!

  Jag är relativt ny som LCHF:are. Jag är inte så inne i det att jag har en social identitet som sådan, ingen uppfattning om ev interna strider i denna krets osv. Jag läser en hel del LCHF-relaterade bloggar mest för att få inspiration så att jag ”håller mig på banan” (när inga i min omgivning äter som jag blir den ”korsetten” viktig, hälsovinsterna till trots.)

  Jag blir förvirrad av dina i mitt tycke lite bittra utrop som kommer då och då och som tycks relatera till en förväntat allmänt känd konflikt, eller ”utmobbning” rentav. (Det verkar handla om att du blivit förtalad eller inte fått tillräcklig ”credit” för det du gjort.) Eftersom jag inte har en aning om vad konflikten gäller känner jag mig för egen del lite ”utesluten”. Din blogg vänder sig kanske till en inre krets där man vet vad det är du talar om?

  Jag upplever för egen del att den här sortens bittra kommentarer eller konflikter skrämmer mig från att ta del av det som skrivs om LCHF och jag utgår från att jag inte är ensam om detta.

  Kunde man inte tänka sig att ni som skriver mycket om LCHF och känner varandra väl sen många år har interna fora där debatter av detta slag (alltså det som blir lite mer personligt än att gälla själva sakfrågan) kan föras?

  Jättespännande länk för övrigt! Sakfrågan är verkligen intressant och komplicerad (ska man helt avsäga sig själva idén om ”sött och gott” eller ska man hitta sätt att behålla ”sött och gott” utan att få alla negativa skadeverkningar).

  • Åååå så ledsamt att det känns så, jag inser nu att det givetvis gör det för fler läsare.
   ja, det kommer väl sig av att vi lchf-bakarna har fått mycket motstånd och fått på pälsen ideligen från ”högre ort”…
   Särkskillt vi som började.
   Att vi sedan försökt påtala behovet för bakning för att lchf ska kunna sprida sig långt ut , till alla helst, har inte fått gehör.
   Och jag inser att jag känner en slags bitterhet för det.Handlar inte om cred för egen del utan mer ett erkännande om att vi alla behövs under lchf-paraplyet. jag kan bli lika upprörd när andra angrips av andra orsaker. För mig är det viktigt att alla kan få plats. Nu råkade det vara jag som kände att jag blev förbisedd med vad ajg mätt upp…

   Ska verkligen hädanefter granska mig själv mer noggrant och läsa mellan mina egna rader mer.

   Tusen tack för att du gör mig uppmärksam på min bitterhet. UPPSKATTAS att bli upplyst över när jag träder över gränserna. 😀
   jag vill ju faktiskt i grunden ha en blogg som alla kan läsa 🙂
   Stor varm tacksam kram Mariann

 3. Jag är tveksam till om koffein verkligen påverkar ketonerna eftersom de som mäter ketoner och är i optimal ketos dricker MBC på morgonen. Jag misstänker helt enkelt att aspartam påverkar ketonerna i Kostdoktorns test. Vet gör jag inte, men tror. Dumt att han skrev sötningsmedel och inte benämnde det som aspartam eftersom det skapar förvirring. Det går inte att klumpa ihop alla sötningsmedel som någon enhetlig grupp. Tyck vad du vill om sötningsmedel, men det är stor skillnad på stevia och aspartam.

  Undrar hur erytritol påverkar kroppen nu? Stevia är ju hetast på marknaden nu men själv använder jag ju en kombo när jag bakar.

  • ja då jag som sagt gått in i djup ketos med mina mätningar på min sockerblanding så torde svaret vara likt stevian.
   ja jag har precis ställt den frågan inne på ett forum om just lchf-kaffet som många dricker på morgonen.
   jag tror dock att det är fettet som är avgörande i lchf-kaffe frågan. Enligt mina mätningar så handlar det om mängden fett är nyckeln.
   och hur högt i ketos är du. Ju högre upp ju mer ketonsänkande kost kan man äta. Äter man ketonsänkande kost så tarvas mer fett och i paritet med den ketonsänkande kosten.
   men som sagt jag kanske redovisar i en framtid. Än så länge svarar jag bara på frågor och berättar ”här och där.”

 4. Om någon ska tycka det är intressant så kan du ju inte bara ”berätta lite här och där”… redovisa siffrorna! Om du väntar så lär din redovisning drunkna i de redan presenterade siffrorna från de som hann före.

  I all välmening // M

  • Ok, det kan du ha rätt i… inte tänkt så utan mer att de som läser och bloggaren kanske kunde vara intresserad…
   ska överväga att göra det trots att jag inte i grunden är läkare och därmed inte ”vet” nått.

   • Oj, nu gjorde du det igen. Lät din bitterhet gå ut över det du skriver. Av de som redovisat sina mätvärden är majoriteten inte läkare. Det som är intressant är att det återigen visar hur individuellt våra kroppar reagerar. För varje person som öppet vill redovisa sina resultat kan vi som läser få nya infallsvinklar och funderingar kring vår egen kosthållning. Jag ser verkligen fram emot en redovisning men enbart utifrån att du verkligen själv bestämt dig för det 🙂

    • 😀 ingen bitterhet där inte, bara ett konstaterande.
     jag är väl van att själv prata med de som kommenterar här och själv van att prata med andra kommentatörer på andra bloggar/forum, att jag tar för givet att andra gör det också om man är intresserad av vad någon skriver, men så är det ju inte har man fått inse.
     Internet är ett underligt ställe…

   • Det kan inte vara något fel med att en lekman eller amatör föra fram sina mätvärden. Margareta ”Kif” Lundström är inte heller läkare, men det är väldigt intressant läsning och enligt min tro något som kommer att påverka framtiden.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*