Svärmors Dillkött

6-8 port

1,5-2 kg Kalvbog
2 liter vatten
rejäl knippe dillskaft
2 tsk salt
1 lagerblad
8 kryddpepparkorn
15 vitpepparkorn

Såsen:
1 l buljong
1-2 tsk redix
30 g smör
1,5 kork ättiksprit
1,5 msk bakery+
1 äggula
rejält med finklippt dill

Gör så här:
Koka upp vatten med kryddorna och dillskaften. Lägg i tärnade köttbitar ca 2-3 cm stora, låt koka minst 1 timma tills köttet är mört och skumma väl i början.
Förbered sedan såsen genom att smälta smöret och slå på 1 dl av silad buljong och vispa kraftigt ner redix och resten av silad buljongen,  låt koka/sjuda 5-7 min.
När såsen har lagom konsistens så tar du ättikan och sötningen, smaka av och öka det du tycker fattas. Ta från plattan, nu får såsen inte koka mer. Vispa i äggulan väl och ta sist i dillen.

 

4 kommentarer

 1. Hej
  Jag är flitig läsare av din blogg och gillar den väldigt mycket. Den både inspirerar och ger en fakta och funderingar. Men nu undrar jag var redix är och var du köper detta? *nyfiken*
  Mvh Helena

  • Hejsan och vad härligt att höra att du gillar min blogg och innehållet i den! 😀
   Välkommen hit till kommentarerna också ska du känna dig. 😀
   Redix köper jag i LCHF butiken här på nätet. jag tycker det är en superbra produkt för att just göra såser tjocka, gillar det… det är en mkt dryg produkt, ksotar lite i en investering med sedan har amn det länge, man behöver mindre än man tror, man måste bara vänta tills såsen tjocknar och det tar en stund.
   Och när man handlar från LCHF butiken kan man vara säker på att det alltid är utan ”mös och bös” och det gillar ajg allra mest!
   kram
   Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*