Stevia

Många undrar över stevian jag använder och vart man får tag på stevia. Den jag använder just nu kommer från iHerb i USA.
På många ställen säljs den inte som sötningsmedel och det beror på att den inte är tillåten som det ännu, den kan säljas som djurfoder, kosmetika och annat. Den förväntas bli tillåten 1 juli. Tack Christian Cyréus för länken.

LCHF butiken kommer troligtvis att få in stevia snart och också en färdigblandad stötrix och stevia (så fort man har beslutat att godkänna stevia), vilket gör att man inte behöva labba med att blanda själv. Så vi får hålla ögonen på beslutet och LCHF butiken i sommar och höst efter detta efterlängtade sötningsmedel.

 

 

5 kommentarer

  • Hejsan och varmt välkommen hit!
   Jodå sötrix och sukrin och också sötin är samma sak.
   Skulle tro att man inte vill eller behöver sälja alla sorter när det ändå är samma.
   Sötrixet är ju också billigare så man hade nog inte fått sålt något sukrin ändå 😉
   Kram Mariann

   • Hej igen och Tack!

    Jag förstår, men är det ingen som äger konceptet och blir sur? Det känns lite märkligt att de bara kan sälja det under eget namn och för lägre peng.. Men är det samma så är det juh jättebra för oss som konsumenter så klart!

    Supertack för en dunderfin blogg! Provade dina matmuffins idag och de var sagolikt goda (har en till sats i ungen just nu).
    Kramar

    • Det är ingen som äger Erythol (antar jag) som ju är det som är sukrin, sötin och nu då sötrix. Så man kan nog importera och döpa till vad man vill och sälja.
     Stevia likaså så fort det blir tillåtet som sötningsmedel. Det är tillåtet men inte som livsmedel/sötningsmedel, men du kan sälja det som djurfoder och liknande…
     Världen är bra märklig….
     Kul att du också finner matmuffinsen goda! 😀
     Kram Mariann

     • Aah jag förstår! Ja det är verkligen en intressant diskussion. Tack för all användbar information! 🙂

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*