Spanska köttbullar i vinsås

ca 1 kg gräsbetes köttfärs
2 ägg
1-2 klyftor pressad vitlök
1 rejält knippe finhackad persilja
salt och peppar

Sås:
Smör
2 finhackade gula lökar
2 dl vatten
1 dl rött vin
0,5 dl tomatpuré
salt, peppar och 2 lagerblad

Gör så här:

Blanda ingredienserna till köttbullarna och stek dem bruna runt om i smör.
Fräs undertiden löken  till såsen i rejält med smör i en järngryta och slå över vatten och vin. Krydda och lägg i lagerbladen.
vart eftersom köttbullarna får färg läggs de i grytan och när alla är klara låter man grytan puttra i ca 10 min.

Här har jag också i lite redix i grytan. Serveras som den är eller med valfria grönsaker.

 

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*