Sockerstund i skolan borde bytas mot fettstund

Ja det är klart det behövs fruktstunder, mellanmål hit och dit när barn med högt energibehov måste livnära sig på socker!?
När lunchen är avklarad bestående av minimalt med fett och när någon timma gått så sjunker blodsockret och barnen börjar bli hungriga och sugna igen, det är där fruktstunder  kommer in…

som SvD Opinion ledaren skriver:
”Senast ett par timmar efter måltiden brukar de första ”jag är huuungrig” kunna höras i klassrum och korridorer. Och det är där fruktstunden kommer in i bilden. Lunchens sockerkick har gått över, och ersätts omgående med en ny. När lunchens fettstund uteblir, får eftermiddagens fruktstund agera plåster på såret.”

Där kräver man fettstund istället för fruktstund!. BRA! Hoppas man då menar att lunchen får agera fettstunden?

Johan Ingarö skriver också något som många borde grunna lite djupare över

Fruktstunden har även andra oönskade bieffekter. En färsk studie vid brittiska King’s College London Dental Institute visar att äpple är upp till fyra gånger så skadligt för tänderna som läsk. ”Frukt är godis”-affischerna på min barndoms tandläkarmottagningar var uppenbarligen ägnade att tolkas bokstavligt. Så har också tandhälsa hos barn blivit en av de tydligaste klassmarkörerna i Sverige”

För den som vill kika något annat tänkvärt, bör leta upp Brämhults färskpressade juice och leta upp kolhydrat=sockerhalt och jämföra den med colans…

Bilden kommer frånPaleofriend som också bloggar om saken

 

 

 

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*