Saffranskaka med kanelfyllning

En underbart härlig saftig saffranskaka med lätt krämig kanelfyllning.

ca 14 bitar
5 ägg
100 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
1,5-2 msk Bakery+ sötning
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1-2 pkt saffran

Fyllning:
50 gram smält osaltat smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kanel
0,5-1 msk Bakery+ sötning

Gör så här:
Kanelfyllningen:
Smält smöret blanda i övriga ingredienser väl.
Saffranskakan:
Smält smöret. Vispa ägg fluffigt i några minuter. Tillsätt sötning, saffran,smör och grädde och blanda väl.
Blanda övriga torra ingredienser och blanda ner dem väl i smeten.
Klä en sockerkaksform 1,5 l med bakplåtspapper. Bred ut halva saffranssmeten i botten och klicka/bred över kanelfyllningen och bred över resterande saffranssmet. Toppa med lite flagad mandel. Grädda 175 grader i ca 30 minuter.

Tips: Går även att grädda i muffinsformar och fördela en klick kanelfyllning och täck med resterande smet. Grädda i 175 grader i ca 15 min.

©Mariann Andersson

 

 

 

30 kommentarer

    • Japp det är 0,5 g i en påse. Vill du ha kraftig saffranssmak ta 1 g. 🙂
      Ååå så spännande att sedan få höra hur bakery+ smakade i era munnar!

    • Om du brukar använda den så kan du nog ta 2 tsk eller så.
      Annars tycker jag den har för mkt steviasmak för min smak. 5 x brukar jag ta max 1 tsk av kanske tom bara 0,5 och fylla upp med erytritol på ca 2-3 msk.

  1. Hej där Mariann!
    Länge sedan nu. Jag har haft en ohyggligt arbetsam senhöst och vinter. Knappt hunnit andas och ännu mindre hunnit baka.
    Har tittat in här lite hastigt nu och då men inte blivit mycket mer.
    Nu ser jag denna saffranskaka och bara måste göra den. Genast inföll en liten undring. Är det alltså en sån där vanlig avlång form du bakar i? Måste det väl nästa vara va? Svårt med papper i en rund form med hål…

    Jag lovar att återkomma när denna kaka är gjord och avsmakad.

    Ha det bäst!

  2. Bra! Då är jag helt säker. Ska försöka klämma in bakningen idag redan. Är så nyfiken på denna kaka som ju ser ut och verkar supergod. 🙂

  3. Tack för SUPER gott recept! Lätt det godast LCHF-fikat jag har smakat!! 🙂
    Lägger ut det på min lchfblogg också, det här receptet måste spridas vidare! 😉 (skriver givetvis att jag hittade det här.)
    Ha en trevlig kväll!

    • Ååå vad roligt! En till som funnit receptet värt att blogga om!
      Tusen tack, så roligt att få höra att det smakade gott och jag uppskattar länkning!
      kram från Mariann

  4. Hej Marianne! Nu har jag fått hem ditt socker och igår bakade jag för första gången den här kakan i form av muffins. Det blev mycket gott och lagom sött, tyckte att det var en bra sötning, det är så svårt att mäta helt rätt med stevian som så lätt överdoseras i vanliga fall. Tack ska du ha!

    • Så härligt att sockret passade! ja det blir ju långt mer lättdoserat att bara ha en påse där allt är färdigblandat. 😀
      Kram och tack för respons!

    • Hejsan!
      Det finns en omvandlingstabell ang sötningar på bloggen kika uppe i den gröna raden under fliken BakaLCHF där finns det massor av tips i den grå raden under den gröna.

  5. Hej!
    Här kommer lchfmtsträverskan 😉
    Jag skulle vilja baka denna kaka på vanligt sätt 😛 Är det ett recept du gjort om el måste jag försöka göra om det själv?

    Mvh Catarina

  6. Har du något tips på vad man kan byta ut mandelmjöl mot. Jag vågar inte använda mandel eftersom jag reagerat på mandel. Inte allergi utan överkänslighet., men blir rejält dålig.

2 trackbacks / pingbacks

  1. GODASTE Saffranskakan med kanelfyllning | GirlyciousDiet
  2. Saffranskaka med kanelgömma | najniskök

Lämna ett svar till Mariann Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*