Sabayonne med färska bär

Sabayonne – vinkräm med valfria bär, här är det björnbär, blåbär, hallon och lite jordgubbar.

Vinkrämen:
4 äggulor (frys in vitorna, passar bra att göra Budapestrulle, mandeltårta eller maräng och chokladtårtan med)
2 msk sötning bakery+
1 dl torrt vitt vin

Gör så här:
1. Hand vispa gulorna med sötningen i en liten kastrull
2. Häll upp en kastrull till knappt hälften med vatten och låt detta vara sjudande eller nästan kokande
3. Ta den lilla kastrullen i vattenbadet och vispa ner vinet och vispa hela tiden att det blir skummigt. Vispa tills du ser den tjocknar i skummet, lite som beasås.
4. Så fort du ser att den är tjock ta den från vattenbadet och fortsätt vispa tills den svalnar, ställ den sedan ev i lite kallvattenbad och vispa. Klart
Viktigt att vispa hela tiden tills den är sval för att få en god fluffig kräm.

Lägg upp valfria bär och häll över lite Sabayonne! NJUT!

©Mariann Andersson

ps. Är det någon bild på bloggen som är värd att klicka på så är det denna!

 

 

4 kommentarer

  1. Jo den bilden ser väldigt lockande ut.
    Jag är däremot sådan att jag drar mig för recept med lite för ”krångligt/jobbigt” moment.
    Jag drar mig för det där med att vispa och vattenbad och allt.
    Ska erkänna att jag aldrig i hela mitt liv använt mig av vattenbad och då har jag bakat massor i mitt tidigare liv. Numera blir det ju inte så mycket bakning. Kan sakna det lite faktiskt. Inget fick mig så avslappad som att dra igång stora brödbaket eller bullbaket. Nåja, jag kan ju använda den tiden till annat numera. 😉

    • Att få tid över är aldrig fel! 😉 i dessa tidsbrist tider….

      Det gick fort att vispa upp skum mindre en en minut och sedan gick även tjockandet av skummet lika fort, så säg 3 min kanske.
      Gott med vin och bär 😉
      Kram Mariann

  2. Håller med Jaana! Saknar ibland det avslappnande med att sätta igång en bulldeg och knåda.. Vågar inte göra det nu, kan nog i te låta bli de nybakade bullarna :-((

    • Nej det skulle bli svårt å baka sådant och känna lukten och inte äta!!??
      Nix, bättre å baka (sedan) mina kanellängder! 😀
      kram Mariann

Lämna ett svar till Anette Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*