Bakkursen i Uppsala där bakade vi alla med Risentas kokosmjöl och det fungerade precis som Aman Pranas.
Så alla ni som vill köpa billigare kokosmjöl och baka mina recept, så ska ni veta att det verkar funka fint.
Dock är ju inte Risentas ekologiskt eller rättvisemärkt som ju faktiskt Aman Pranas är och det tycker ju jag är en stor fördel också. ( glömde, även kolhydratshalten är det stor skillnad på ca 17 gram i Risentas mot Aman Pranas 4 gram)
Men nu vet alla i alla fall.
Dock har jag inga uppgifter om City Gross – Seltons kokosmjöl, någon här som provat det och hur funkar det?
Har bara bakat tekakor/hamburgerbröd med Selltons. Det går utmärkt men blir lite ”torrt”, tungtuggat och smakar mycket av kokos!
Då är nog inte seltons som Risentas då…
Hej. Menar du att Risentas kokosmjöl fungerar som Aman Pranas kokosnötsmjöl?
Ja, det verkar helt kalrt så, vi alla bakade massor av lussekatter i Uppsala och degen vart exakt som med aman pranas.
Smaken också tyckte jag nog.
Dock är det mer kolhydrter också…
Ok:) är det samma mängd man ska ta?
Exakt samma mängd är det. 🙂
Tack för dina svar:) då ska jag testa! Ha en bra dag:)
Men hvad med sukkerindholdet i Risenta? Er det lige så lavt som i Aman Pranas?
Kram
Kolhydraterna i Risentas är 16-17 g och Aman Pranas endast 4. Fibrerna i aman prana är 60 och risentas 40.
Hej Marianne <3
Vill bara fråga en sak ? Är Pofiber och Bakepro samma sak ?
Tacksam för svar 😉
Nej, absolut inte. Pofiber är potatisfibrer och bakepro (världens onödigaste o dyraste produkt?) är vassleprotein.
Jag använder aldrig detta proteinpulver, finner ingen anledning till det.
Jag anser vi äter för mkt protein som det är…
jag vet att många bodybuilders äter sådant, och möjligens är de de enda som ska det…
Att använda det i lågkolhydratsbakning är näst intill dumt, tycker jag, vi får ju en fin och lagom proteinhalt som det är i bakverk och bröd med våra ägg.
Det sägs att man dock ändå kan buta bakepro, mot pofibrer ganska rakt av i reccept utan problem.
Har dock inte testat.
OK, det varnågon som på stod det, men jag tyckte väl att det var precis som Du säger 😉
Jag har inte provat Selltons kokosmjöl men även det har ett kolhydratsinnehåll på 17 g/100 g. På Bodystore finns ytterligare ett kokosmjöl från Bagerina och det har bara 4 g.
Det med bara 4 gram tror jag ändå är bäst ur lchf synpunkt. 🙂
Vad är det som gör att det kan bli lika bra med ett annat kokosmjöl? Binder inte vätskanh stärkelsen som finns i ingredienserna man tillsätter. Är det någon som vet?
Seltons kokosmjöl funkar jätte bra, har bakat med det i över ett år och testat många av dina recept Marianne, och det har blivit perfekt varje gång! 🙂