Rabatt på fransk stevia

Nu är det klart med rabatten på den fina stevian jag berättade om häromdagen innan jag rasade samman av brusten blindtarm.

I webshopen skriver man Mariann och då får man 15 kr i rabatt. Det går bra att bara maila dem också, de är sueprtrevliga och svarar snabbt. Man har denna månaden ( mars 12) ut på sig att beställa.

Denna stevia är så fin att den inte behöver kompletteras med erythritol, i alla fall de gånger jag provat den. Jag har då tagit ca1 krm inte mer.

8 kommentarer

 1. Hej Mariann!
  Har haft mailkontakt med ICA gällande SteviaStrö, men det innehåller ju knappt någon Stevia. Men de påstår att man inte kan eller får köpa ren Stevia. vet du hur det förhåller sig med detta?
  Med vänliga hälsningar
  Kerstin

  • Stevia blev godkänt som livsmedel from 2/12-11 och får visst säljas.
   Jag är inte superkunnig inom området, men det är så jag förstått det i alla fall.
   Många säljer ju nu stevia och steviasocker(stevia-erythritolblandning)

 2. Hej Mariann

  Jag har också kontaktat ICA angående Stevia Strö. Min mamma som provat det, tyckte det var hemskt. Jag tyckte även att de kunde gå in på din sida och läsa.

  Om de gör det vet jag inte men de har hört av sig och tydligen har de skickat mina synpunkter vidare till de som ansvarar för Stevia Strö.

  Mvh.
  Anette

  • De som upplever erythritol ( sukrin, sötin och sötrix) som illasmakande, de upplever iCA stevia strö så också. Den måste behandlas som ren erythritol då det är bara mikroskopisk andel stevia i. Dvs man tar 3 msk av den och blandar med 1/4 krm stevia.
   Kram Mariann

 3. Hej Marianne!
  Fick idag hem min beställning av den Franska rena Stevian du beskriver här ovan. Har väntat flera flera veckor. 🙂

  Men, jag blev hemskt besviken då jag tycker att det är en hemsk lakrits/salmiak smak på även denna. 🙁

  Har trott att det Steviasocker från Vital som har den salmiaksmaken…men även denna franska stevia tycker jag smakar lika.

  Vad kan jag göra?
  Menar du att du i dina kakor, tårtor etc… tar 3 msk erytrithol blandat med 1/2-1/4 kryddmått av denna rena franska stevian…och att det smakar bra?

  Jag snabbprovade just att göra lite mandelbollar med kanske 1/2 krm ren stevia. Inget annat.
  Tycker inte den blev speciellt söt…men salmiak smakade den. Suck…

  • Åååå nej vad trist, då vi här hemma ( någon) inte känt det överhuvudtaget!?

   Men om du provar och tar 1/4 krm och 3 msk erythritol hur blir det då för er?
   För oss blir det också bra.
   För när jag först fick hem den bakade jag så, men sedan provade ajg med den bara i bakverken ca 1 krm och det blev lagom sött och ingen lakritsbismak.
   Det är tydligen lite mräkligt med både stevian och erythritolen, för båda kan tydligen ge bismak även i små doser för somliga, och vad det beror på vet inte jag.
   Jag har inte hört någon säga att den franska stevian har bismak, så… ja somliga ”tål” kanske inte stevian hur lite det än blir, precis som det kan vara med erythritolen 🙁

   Hoppas du verkligen finner en lösning på detta och ändå kan använda den, för jag tycker det är kul att den är tillverkad i Europa och är ekologisk.
   Kram från Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*