Fransk ekologisk stevia – 100% rebaudiosid A

Denna trevliga stevia som jag fått prova tillverkas/extraheras i Europa ( lite lätt närproducerad) och är ekologisk.
Stevian odlas i Syd Amerika.
Den är 300 gånger sötare än socker och  det är 100% Rebaudiosid A.
Ju högre andel rebaudiosid i en stevia desto bättre sötma och ingen beska/bismak.

Jag har provat den i semmelbullen, i en kladdkaka och i en mandelpuddingen. Den fungerar superfint och har ingen bismak av stevia alls. Jag tar max 1 krm  och det räcker för en hel kaka, blir en perfekt sötma och det utan att fylla upp med erythritol. Vilket kan vara en fördel.

Man kan återfinna denna Stevia i affärer som specialiserat sig på ekologiska produkter.
I Göteborg är det FRAM 
I Stockholm är det Cajsa Warg och Lemuria, Nybrogatan 26.

Vi har också blivit utlovade ett specialpris för bloggläsarna här så fort stevian är inne igen i deras webshop. Den har tydligen en strykande åtgång! Återkommer när vi har detta specialavtal i hamn!

Besök EkoBioLogisk hemsida där finner du också en lista över andra återförsäljare i Sverige. Man kan säkert annars tipsa affärer om att de kan börja köpa in denna fina Stevia.

Vill du kontakta dem för fler frågor så svara de snabbt och bra här: kontakt@ekobiologisk.com 

 

 

 

19 kommentarer

  • Hej!
   Nej inte stevia strö, tror inte den blir bra, det blir för mycket erythritol i den och då msåte man fylla upp med stevia. 🙁

 1. Å kul!! Den vill jag testa. Återkom gärna när de finns på lager att beställa igen.
  Trevlig helg!
  Kram Anna

  • Inte helt omöjligt!
   Att jag har blandat har ju varit för att det varit svårt med antingen det ena eller det andra.
   Kommer det produkter som inte har bismak och som jag också gillar är hyfsat närproducerat så föredrar ajag nog det.
   Vi får se.
   jag kommer ju alltid lyfta fram div produkter varteftersom jag provar dem.

 2. En annan fråga Mariann 🙂 när det gäller kokosnötsmjöl så vet jag att jag ska köpa den med 4g kolhydrater men när det gäller mandelmjöl så är jag osäker. Köpte härom dagen en påse på lidl men det fanns ingen siffra på antal kolhydrater per 100g. Sen brukar jag köpa ICAs sötmandel som innehåller 13gram kolhydrater. Som jag gjort eget mjöl av. Har även skickat efter från nätet men har hittat alla övriga varor i affärer så därför skickar jag inte efter så ofta. Såg på hälsokost ett ekologiskt mandelmjöl som innehöll enbart 6gram kolhydrater. Vad är bäst? Mjölet på hälsokost kostade rätt så mycket. Minns inte nu varken pris eller vikt.. Men är alltid skönt att köpa färdigt 🙂 men vilket/ vart ska jag välja/köpa det bästa mandelmjölet? Kram

  • Vijaya är den bästa, jag har prövat många sorter. Jag köper mitt hos Gröna Tantens Skaffer i Uppsala, men finns säkert på fler välsorterade eko butiker.

  • jag bryr mig inte så mycket om kh i mandelmjölet, det viktiga för mig är nog mer smaken och när ajg gör andelmassa eller amzariner, ja där det ska smaka mandle vill jag ha en god mandel och skiter i kh en sådan gång. Vi har upptäckt här att seltonmandlar är jättegoda de säljs på Citry gross, tyvärr inte ekologiska men…
   Ska maan bara ha mjölet som ”utfyllnad! spelar ju smaken mindre roll o h då kan ju man mer gå på kh hlaten. 🙂

 3. Hej, jag förstod inte riktigt vilken webbutik som säljer detta sötningsmedel, Cajsa Warg verkade inte ha någon webbutik. Jag förstod dock att det var slut för tillfället.
  mvh
  lusen

 4. Var i väg till Cajsa Warg igår och köpte Stevia. Har aldrig bakat LCHF-kakor/bakelser tidigare. Hur ska jag dosera detta när jag tittar på dina recept? Ska jag bara använda den stevian eller ska jag blanda ut det med något annat?

  Nu väntar jag vara på leveransen från LCHF-butiken, sen ska fröken baka som aldrig förr!!

 5. Hej, det står 15 gram på förpackningen och det kostar 140:-. Om man höftar, hur många bakomgångar blir det då?

  Får inget grepp om hur mycket det är.

  • Hejsan!
   Det är jättesvårt för mig att veta, 1 krm väger ju inget på min våg, men man bör få ut väldigt många bakningar tycker jag.
   Kram Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*