Jag älskar rabarber och gärna i krämform!
Superenkelt att göra rabarberkräm så det känns nästan löjligt att lägga ut ett recept, men gör det ändå …
för ca 4 personer
500 gram rabarber ( vill du veta mer om rabarber?)
2 msk Bakery+ sötning
3 dl vatten
0,5-1 tsk johannesbrödkärnmjöl (eller annan vald redning)
Gillar du den med lite kryddor är kanel och kardemumma goda kryddor.
Gör så här:
Skala och skiva rabarbern. Jag brukar variera tjockleken på skivorna så det inte bara bli mos av alla.
Lägg dem i en kastrull med 0,5 dl vatten och strö över sötningen, vill du krydda så lägg ner en kanelstång att koka med eller strö ca 0,5 tsk kardemumma över, lägg på ett lock låt det hela koka upp under lock och ge det några minuter.
Ta från värmen och vispa upp johannesbrödkärnmjölet i 3 dl vatten och slå det över rabarbern, rör runt och låt svalna något.
Servera!
Jag tycker om ljummen kräm med kall flytande grädde på!
Var hittar jag redningen? Vad skulle jag kunna reda med annars?
http://mariannslchf.se/reda-sas-stuvningar-grytor/
här har du lite fler tips på redning 🙂
Går det använda Guarkärnmjöl tror du eller vad använda annars för det du använt har jag inte hemma och förut har man ju använt potatismjöl och det använder jag ju inte längre.
Det går fint med guarmjöl 🙂 här har du fler tips
http://mariannslchf.se/reda-sas-stuvningar-grytor/
Har inte någon av dessa mjöler hemma. Går det med Fiberhusk eller potatisflingorna som jag inte minns namnet på just nu?
Jag har inte provat fiberhusk eller pofiber (som du nog menar). Men jag hör ju folk som gör koksogröten på fiberhusk och det verkar funka, kanske kan du prova med 0,5 tsk av det?
Om du gör det berätta gärna hur det blev 🙂
Pofiber menar jag, glömde bort namnet på det! Tack för att du svarar så fort på frågorna! Jag lovar att berätta hur det blev om jag försöker mig på detta.
😀
TACK för receptet, har funderat på själv att göra med sötning, men njaaa, inte gjort det bara.
Nu ska jag hem, men har nog bara stevia strö eller sukrin hemma.
Pofiber får jag nog testa att reda med, annars klarar jag lite maizena om det kniper.
Rabarberkräm med grädde…. åååååhhhhh, ska njuuuuta!