Läs på påsen när du köper nötter!

Processed with MoldivSå smyger man in socker i påsar med nötter, även de som står att de är saltade!?

Ex Risentas nötter innehåller majsstärkelse!?

Läs här om eländet och var sedan på din vakt när du ska köpa nötter och läs noggrant innehålls förteckningen.
saxat ur artikeln:
Vi har noterat det senaste året att nötter syns på allt fler ställen. En bra produktgrupp som ersätter mångas godisätande men hur bra är egentligen nötterna? Det blir allt svårare att hitta osötade nötter.

Jo du läste rätt. Nötter sötas. Vår besvikelse är stor när vi ser även svenska företag preparera sina nötter med både dextros och ”värstingsockret”, modifierad majsstärkelse. Att Risenta lägger sig till med sådana dumheter som att tillsätta majsstärkelse är bedrövligt! Gör om och gör rätt.

Vi uppmanar dig som läser än en gång att kolla innehållsförteckningen på allt ni köper. Enda sättet att få livsmedelsindustrin att sluta med dessa dumheter är att bojkotta produkter med stärkelse och socker. Mindre efterfrågan från oss konsumenter är det enda som får livsmedelsindustrin att ändra sig! ”

 

7 kommentarer

  1. Förutom att de som är medvetna och uppmärksamma kan välja att bojkotta sådana produkter, så kanske man även borde höra av sig om detta till producenten, så att de vet varför? Dessutom hjälper man dem som inte har samma koll.

  2. Jag upptäckte att det fanns druvsocker tillsatt i frysta, råa kycklingfiléer häromdagen. Att man ska behöva läsa på allt…

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*