Punschbollar – Arraksbollar – Amarettobollar

Det går även att göra dammsugare av dessa, bara att göra mandelmassa och kavla ut och rulla in degen och doppa ändarna i choklad.

Ingredienser
100 gram mkt mjukt osaltat smör
3 dl mandelmjöl
1 dl hasselnötsmjöl
1 msk kakao
1,5 msk sötning Bakery+
1-2 msk arom
Arraksarom (eller punsch för dig som kan ta nått sött ibland).
Vill du köra naturligt använder du med fördel Amaretto dessertarom från LCHF butiken, den påminner lite om arrak.

Gör så här:
Blanda väl alla ingredienser, smaka av och ev öka amaretton/arraken, ta i mer mjöl om det känns för löst. Rulla bollar och rulla dem i  kakao.

Ställ Punschbollarna kallt att stelna.

TIPS: Uteslut arraken och öka kakaon till ca 3 msk, rulla i kokosflingor för CHOKLADBOLLAR

 

 

 

 

 

5 kommentarer

  1. Hej!
    Vilket sammanträffande.. Jag gjorde liknande bollar samma dag som du la ut det här receptet, fast jag använde kokosflingor och mandelmjöl i min blandning. Vansinnigt gott blev det i alla fall.

  2. Om det nu heter arraksbollar så tycker jag att man ska använda riktig arrak också och inget surrogat. Finns att beställa på Systembolaget,snart använder man väl pepparkaksarom till pepparkakor,bara en liten funderare ingen kritik,och är man nykterist så får man välja andra alternativ som semlor kanske…

1 trackback / pingback

  1. Fler kläggbollar |

Lämna ett svar till patrik norman Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*