20 kommentarer

    • borde inte ställa till med några större problem än att färgen grön blir svår…
      Men en om mandelmassefärgen duger så sår det!
      Möjligt att man kan använda hallon och eller blåbär att färga med men då blir den mer åt rosalila hållet.
      Grön blir svårt.

    • Hejsan!
      Jag tror jag sett ett sådant recept på LCHF recept.se
      Kolla där!
      Annars kanske mina ”havrekakor” kan passa med i blandad hackad choklad? uteslut mandelflarnhacket så borde det bli superlikt.
      Kram Mariann

    • Hejsan och varmt välkommen hit! 😀
      Jodå det borde gå att tråckla till sådana, lite problematiskt med arraken kanske, då vi ju inte vill tillsätta kemiska grejer.
      Och strösslet blir ju svårt med 😉
      Men jag ska lura lite på dessa två. Lägger dom på listan.
      Grön marsipan blir också svårt, men vanlig vit går ju. 😀
      Så om vita dammsugare går bra så….
      Kram Mariann

    • Hej igen! 🙂
      Kanelbullar eller ja, rättare sagt kanellängd kommer i bakboken.
      Wienerbröd är lite knivigare, dock bör det gå att trixa till sådana med bakerix, men just detta spröda lite ”knäckiga” som ju wienrbröd blir är svårt.
      Man kavlar ju in smör i lager och det funkar inte riktigt med kokosmjölet att få det så kavelbart.
      Lite småkakor så som mandelkubb, syltkakor och andra varianter finns också sedan i boken.
      Dock är de inte superspröda.
      Det är nog mina ”havrekakor”.
      Mariekex, kanske kan gå att använda saltin-receptet och utesluta salt och istället ta i lite vanilj eller iaf sötning. Prova!
      Kram Mariann

    • Hejsan!
      Jätte välkommen hit och vad roligt att höra att du följer min blogg med intresse!
      Till din fråga, det är inte lätt det. Man behöver nog veta lite vad du tänkte baka som innehåller mandelmjöl så skulle ag kunna se vad man kan göra och OM man kan ändra.
      Vad tål du? Kokosnötsmjöl?
      Kram Mariann

  1. Jag har tre önskemål:

    Hirams Äppelkaka/tårta, en fantastisk kaka med pajskal och en äppelröra med rivna äpplen, socker och äggvita, så god att man dör…

    Citronmarängpaj, pajbotten, mandelfyllning o marängtopping

    Skorpor!!

  2. Hej o tack för svar,
    Hiramsreceptet är helt rätt.
    Citronmarängpajen är typ rätt, jag har gjort en med malen mandel som fyllning, ska se om jag hittar det.
    Jag längtar efter vanliga osöta kardemumma skorpor till thet. Typ krisprolls.
    Schysst site du har!!!

    • TACK!! 😀

      Ok, osöta kardemumma skorpor noteras tillsammans med äppelpajen.
      Väntar då på ett recept å citronmaräng pajen. 😀
      Kram Mariann

  3. Ungefär så här:

    Ingredienser
    125 g smör
    1 dl socker
    4 dl vetemjöl (240 g)
    1 krm salt
    1 ägg

    Citronkräm
    100 g mandel
    3 ägg
    2 dl socker
    150 g rumsvarmt smör
    2 citroner, rivet skal+saft av 1 citron

    Maräng
    2 äggvitor
    1 krm salt
    1 tsk pressad citron
    1 dl socker

    Hacka samman smör, socker, mjöl och salt. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
    Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 30 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och ställ i kylskåpet 30 min.

    Sätt ugnen på 225 grader. Skålla och skala mandeln. Finhacka eller kör i matberedare. Riv citronskalet av två citroner och pressa en citron. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, mandel, citronskal och citronsaft.(Spara 1 tsk citronsaft till marängen) Fördela smeten i pajskalet.

    Grädda i nedre delan av ugnen ca 25 min.

    Vispa vitorna tillsammans med salt och citronsaft till riktigt fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fartsatt vispning. Bred marängen toppigt över tarten.

    Sänk värmen till 200 grader, grädda ytterligare ca 6 min tills marängen fått fin färg

    Kan du få till dom här tre sakerna, ja då är du min hjälte 🙂

    • Ja, jösses vad goda de bröden är, men jag tror just pita blir svårt då man ju öppnar det och få till den jäsningen då bröd liksom öppnar sig… ja vet inte…
      men naan tror jag jag sett redan, om jag mins rätt på lchf recept sidan.
      kram Mariann

  4. Nä jag tror inte heller man kan få till ett pitabröd som går att fylla, men ett bröd som funkar att dippa i röror och såser.. Det vore fint.
    Jag såg något naan-recept på lchf-recept på facebook men det var mer som en omelett, blä.

    • Ok, så det smakade ägg alltså :(. Tänkte prova det här framöver då skippar jag det.
      ska dock grunna över detta med typ naan och pita.

Lämna ett svar till jonna Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*