Nyttiga Cupcakes i Life-Magasinet!

I Life-magasinet lyfter man fram mina hälsosamma Cupcakes och Whoopie pies!
Underbart roligt att få befinna sig i en tidning som når rätt målgrupp.
Hoppas bara boken snart kommer att bli tillgänglig igen.

De lottar också ut 10 böcker!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

15 kommentarer

 1. Hej!
  MIn mamma är med i bokklubben ”Bokspegeln” och hon berättade att din bok fanns med att beställa ifrån senaste månadstidningen. Hon frågade nämligen om jag hade den för hon tyckte den såg så fin ut.

 2. Hej, jag har läst några av dina kommentarer tidigare och det förvånar mig att du bär på 10-15 kilos övervikt när du gått över till hälsosamma Lchf för flera år sedan. Du borde inte ha så många kilos övervikt med den maten – tvärtom.
  Hur hänger detta ihop?
  Går man inte ner i vikt om man använder sig av Lchf?
  //Annie

  • Jadu, hur hänger det ihop, jag vet inte.
   jag ahr ju gått ner ca 12-13 kg iaf. 🙂
   men anser mig ha minst 10 kvar.
   Sten Sture Skaldeman har ju gått upp 15 kg på LCHF, så visst går folk upp efter att ha gått ner massor med lchf.
   Vad det kommer sig är svårt att säga, för mkt vin, förmycket annat?? Vad vet jag.
   Jag har däremot varit väldigt strikt under alla mina snart 4 år på LCHF.
   NU verkar det som att vikten rör sig liiiiite neråt nu när ajg dragit in på proteinet, ajg ska bara fortsätta lite till så blir det ett inlägg och en mindre utvärdering.
   Kram Mariann

 3. jag har en fråga … såg i någon kommenter om att du har 10- 15 kg övervikt … om du KAN svara skulle jag bli jätte glad … 🙂 jag har gått ner 7 kg , första veckan for det 4 kg , ( är det vätska eller VAD / varför går det så snabbt första veckan ? ) sedan när jag slutar , kommer man att gå upp i vikt om man börjar äta som normalt igen ( å tar bort allt det extra småsnasken och mycket godis å sånt … ) ? 🙂 tacksam för svar :))

  • Detta är otroligt svårt att säga, men ajg tror man så sakteliga äter sig upp i vikt igen.
   Frågan bli nämligen om man verklgien lyckas hålla sig borta från godis och annat gott?
   Då man går tillbaka till att bli kolhydratsdriven lär kroppen vilja ha kolhydrater och ligger det ett underliggande behov av socker så triggar ex bröd o pasta till att bli sugen på mer bröd och pasta. Sedan vips så är man i karusellen.
   Det bästa för unga friska och normalviktiga är att äta en hälsosam kost dvs en liberal lchf. Med mycket grönt och också frukt kan få ingå, det man alltid ska undvika är allt spannmål. Lite socker (med betoning på lite) är inte lika farligt (anser jag) som att basera sin kost varje mål på spannmål vilket ofta blir fallet när man går tillbaka.
   Så det råd jag ger dig är att äta bra mat för framtida hälsa och inte bara stirra dig blind på vågen och när den visar vad du vill gå tillbaka, passa på nu att hitta ett bra hälsosamt sätt att äta på som kan vara hela livet.
   kram Mariann

 4. Mariann, viktnedgång handlar nog till största delen om kalorier. Jag har gått ner i vikt både på LCHF och högkolhydratkost med lite fett. Sen vad som triggar sötsuget är väl olika från person till person, jag triggas t.ex av jordgubbar och vindruvor men inte av potatis och bananer och de innehåller ju ungefär lika mycket socker.

  • Jag vet inte om det verklgien är så, jag ligger nu på mellan 1800-2000 kcal och det VERKAR som om vågen rör sig neråt då jag minskat drastiskt på proteinet men ökat fettet.
   men som sagt det bara verkar så, vet gör jag ännu ej, det har gått för kort tid, jag får återkomma om ca 2v-1 månad innan jag gör en utvärdering.
   upplever att det har återkommit lite omställingsbesvär 😉 torde tyda på att jag går djupare ner i ketosen, men då jag inte mäter så vet jag inte.

 5. Ville bara skriva och säga att jag verkligen gillar dina recept. Tyvärr måste jag dock fuska lite med dem, då jag är sjukt känslig för sötningsmedel. Jag har försökt att blanda till din blandning, men jag känner av sötningsmedelssmaken hur jag än gör. Så nu gav jag upp och gjorde på riktigt socker istället, men dock väldigt lite. Men jag har en dotter som är glutenintolerant, och till henne gör jag gärna recept ur din bok, det funkar perfekt. 🙂

  • Hejsan!
   Det är just bara söta som sötningsmedlen gör så det går utmräkt att byta ut min blandning i alla mina recpet till sokcer, honung eller vad man vill..
   gott för dottern att kunna få lite gott att fika med. 🙂
   Kram och tack för att du skrev och berättade!
   Mariann

 6. Hej.
  Undrar över receptet på sid 67 i baka med lchf, förmodar att det skall vara kakao i men det står inte i receptet, däremot står det kakao i den med kokos men den är ju vit på bilden?
  Hur mycket är 7 st. lavendelblommor i matskedar, har köpt lavendelblommor på Rawfood och de är ju som små frön!
  //Carina

  • Man kan blanda vita och mörka kakor och fyllningar som man vill, bilderna ger mer en hint om hur det ser ut.
   Så du väljer lite själv vilken sorts kaka du vill ha till din fyllning.
   7 st lavendelblommor kan nog bli ca 1 msk torkad, jag har färska eller så fryser jag färska blommor.
   Prova med 1 msk och se, notera sedan om du tycker det var för lite eller för mkt lavendelsmak så vet du nästa gång.
   Hoppas detta var lite hjälp
   Allt gott,
   Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*