LCHF- baka och viktnedgång

Många tror att man inte kan gå ner i vikt av att baka och äta lchf kakor, FEL!
Min man är ett levande exempel på att det går utmärkt, minus 24 kg på vågen med ett väldigt mumsande på mina bakverk. 😉
Att jag själv inte går ner har inte med bakverken att göra som jag berättat om tidigare, jag går inte ner i vikt av vare sig av strikt lchf, fakir, ufo, utan mejerier eller utan kakor…

Däremot ser det ut som att vågen rör på sig liiite av att minska på proteinet och öka fettet. Snart ska jag göra en liten utvärdering av mitt nya experiment och jag ska också räkna över hur det skulle bli med kakor i kosten. Just nu bakas det inte då jag vill först köra detta och utvärdera, sedan lär det ena och det andra läggas till för att se vad händer, men hela tiden hålla mig inom ramen för mängden protein över dagen.
Som sagt det blir 70-max80 gram protein, ca 200 g fett och 10-20 gram kolhydrater.
Det är möjligt att jag ska ner ännu mer i proteinet, men detta avvaktar jag med, då jag ju också tränar.

 

 

 

6 kommentarer

 1. Lite nyfiken på antalet gram på proteinet?…. Är det räknat på tillagat eller rått….
  Jag är rädd jag äter för mycket av protein
  Frukost: äggröra på tre ägg o en msk grädde, te m 2tsk kokosolja i
  Lunch: vad lunchrestaurangen har att bjuda på: en kycklingfile/ en kotlett normalstor/ normalstor portion fisk och till detta blandade grönsaker och en/två msk bregott till.
  Middag: grillat kött oftast karre/ entrecote/ 1 bit lax (från sånt där fyrpack)/ kycklingfile, samt grönsaker. Kryddsmör eller kall CFsås till.
  (Jag varierar ju proteinet så jag äter inte allt detta på en dag)
  Har kommit in i en svacka känner jag, nu efter tre månader och åtta kg viktminskning. Och det står lite still.
  Har lite koll på kh och ligger på 20 kh/dag, ibland strax över lr under.
  Har du ngt tips??

  • Vad gäller kh ligger jag där som du ligger.
   Du får ta reda på hur mkt fett det blir under dagen, det är ju ändå viktigt att vara nöjd och känna sig mätt, annars blir det (i min värld svält).
   Jag äter
   Frukost: Kaffe 1 dl, 1 dl kokt vatten med 30-40 g smör och 30 g koksofett mixat i d
   vätskan.
   Lunch:ca 1 ägg med 2 gulor, eller 2 kokta ägg och detta med smör ca 40-50 g.
   Middag: 250 gram (rått) kött fisk fågel, + ca 50 gram smör och grönsaker, ofta gömmer jag smöret i blmkålsmos ocdyl. Gillar inte när det simmar i smör…
   Så jag behöver liksom gömma fettet.
   Att stå sig på min frukost är inga problem jag har ju fastat i flera månader och jsut hoppat frukost.
   jag kan bara säga som så att det v e r k a r som om vågen rör sig neråt, det är lite tidigt att säga, då drygt 1 kg kan man ju fluktuera på ändå.
   Jag äter inte mkt grädde och sådant nu, vill köra så här för att se om vikten rör sig på riktigt neråt, och sedan lägga till efterhand. fast en halv persika har jag ätit vid två tillfällen, de är ju goda nu 😉
   jag ahr hur som helst ändå ätit för mkt protein det inser ajg, jag har ju ätit mer som en elritidrottare och bodybuilder… 2 gram per kg kroppsvikt. Jag vill ju gärna väga 70 eller mindre, så då bör ajg som tränar lite lagomt hårt lägga mig på max 1 gram per kg och då landar ajg ju på 70… så jag försöker nu minska precis lite till att mer ligga strax under under 70, inte enkelt…
   var det svar nog?

 2. Tycker jag får i mig fett, men det skadar ju inte o kolla av. För mätt blir jag…
  Får oxå gömma fettet i maten.
  Tack för svaret!

 3. Ja, det gäller att veta vad man är känslig mot… och vad man har lätt att överäta av! Försöker äta så lite bakat som möjligt för jag vet att även om det inte är sötat som vanligt så triggar det minnen i hjärnan och så blir det lätt att jag trycker i mig mer än nödvändigt. Mosade saker har jag också förödande lätt att äta för stora portioner av. Så det undviker jag också. Men kött/fisk har jag inga problem med. Vilket också slutar i överätning. Har precis som du kommit på att min stabila vikt – tyvärr ;-( – med största säkerhet beror på för mycket protein och för lite fett. Så jag korrigerar också nu och tycker att det känns bättre – mer bra mättnadskänsla – inte behöva bli koma-mätt alltså! Lite spännande att försöka hitta sin bästa väg i denna världen! Läser mycket på webben och försöker fördjupa mig i tänket. Har också hittat många bra Paleo-siter i USA. Det är ju lite annorlunda men också bra med andra vinklar.
  Tack för din sida också – läser med stor behållning även om jag inte vågar baka 😉

  • Hejsan!
   ja det är ju just så man måste hitta sin egen bästa väg och det måste få lov att ta tid och man måste också få prova lite nytänk och nya vägar, fast inom lchf-ramen.
   Kul att du har behållning av min lilla blogg!
   kram på dej och lycka till på din väg
   Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*