Lite godis till barnen kanske?
Ingredienser:
2 äggvitor
1,5 dl kallt vatten
1,5 dl kokande vatten
9 gelatinblad
2 msk Bakery+
1 tsk vaniljpulver
Kokosflingor och kakao
Gör så här:
1. Lägg gelatinet i kallt vatten i minst 5 min
2. Vispa ihop äggvitor, sötning, kallt vatten och vaniljpulvret
3. Koka upp vattnet och lös upp gelatinet och häll detta långsamt ner i äggviteblandning under vispning med el-visp.
4. Vispa i 30 minuter.
5. Bottna en långpanna ca 25×30 med kokos-kakao blandningen. Häll över äggviteskummet och täck med samma blandning, ställ kallt i 8 timmar.
6. Skär kuber eller rutor och doppa kanterna i kokos-kakao blandningen.
Kanske något till barnens kalas…
©Mariann Andersson
skal man virkelig vispa i 30 min.?
Hejsan Inger! Välkommen hit! 😀
Joodå, det ska man 25-30 min, det är för att det ska bli riktigt segt och skummigt.
Kram Mariann
Tak for dit svar. :o)
Kan man frysa dessa eller hur länge håller de sig?
Hejsan!
Jag kan tänka mig att de går att frysa, har dock inte gjort det själv.
De bör ju också hålla sig i ett par tre dagar i kylskåp tycker jag.
Kram Mariann
Hej, hur blir det äggviteskum om jag häller i kallt vatten? Ska jag verkligen hälla i vatten socker och vaniljpulver i den ovispade äggvitan??
Hejsan och varmt välkommen hit Gabriella! 😀
jag vet det låter konstigt, men detta är ju det sega skummet och inte maräng.
Maräng verkar omöjligt att få till, men däremot går det att få till mums mums aktigt skum.
Jodå man ska göra exakt som det står. 😀
Kram från Mariann
. . . eller till mamma 🙂
Jodå mammor och för den delen pappor kan med få smaka 😉
Har gjort munkar (som vi säger i Göteborg) förut fast med vanligt socker. De skulle också vispas en halvtimme-