Mentalt uthållig och LCHF

De stora kritikerna till LCHF hävdar ju ofta att vi inte kan tänka, att man blir mosig i hjärnan… de som själva provat LCHF och upplevt detta OCH fortsatt vet då att detta är en del av de berömda  sk omställningsbesvären. Omställningen för kroppen att använda fett som energi/bränsle och inte som tidigare kolhydrater.

Denna omställning kan ta lite tid, man brukar prata om att vecka 3 är den som kan vara värst. Sedan säger man också att det tar uppemot 6 månader för hela kroppen att vara helt omställd. Ända fram emot 6 månader kan alltså musklerna vara lite sega.

Nu skriver kostdoktorn om Sveriges bästa minne , och Mattias Ribbing nämner att när han lade om kosten till strikt LCHF kunde han märka en stor skillnad i att en längre tids mental fokusering går mycket lättare, han kallar det ”mentalt uthållig”. Veckorna innan tävling så striktar han upp sin annars mer liberala LCHF.

Den frågvise undrar säkert vad en bild på en inuit med en säl kan ha att göra med Mattias Ribbing?

Jo, mentalt uthållig och superfokuserad måste en inuit vara då han  timme ut och timme in står blickstilla och 100% fokuserad på ett sälandningshål, och kan slå till just i den omedelbara sekunden när en sälnos uppenbarar sig i sälandningshålet. OM man nu blev så seg i huvudet av fet mat och endast animalisk sådan (helt utan kolhydrater) så borde i första hand alla inuiter vara döda för tusentals år sedan, sedan hade de ju inte kunnat stå så fokuserade i kylan på isen i många långa timmar om kosten var fel.
bara mina tankar om kött/fett och koncentration….

 

3 kommentarer

  1. Fast om man ska vända på det så har de två mest kolhydratstinna länderna, USA och Storbritannien, vunnit flest nobelpris. Tillsammans nästan hälften faktiskt.

    Grönland har vunnit noll.

    Troligtvis så finns det inte någon koppling alls mellan vare sig koncentrationsförmåga eller intelligens och nivån på kolhydratintag.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*