Mazarinrutor med chokladglasyr

ca 8-10 bitar

Ingredienser
125 g smält osaltat smör
4 ägg
2 msk Bakery+ sötning
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötmjöl
0,25 dl pofiber
ca 4  malda-finrivna bittermandlar
2 tsk bakpulver

Chokladglasyr:
50 g choklad 90% eller råchoklad
1 dl grädde
1 msk Bakery+

Gör så här:
1. Vispa ägg och sötning fluffigt och häll i grädden och smälta smöret
2. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner det i smeten väl.
3. Grädda i liten långpanna (15×25)175 grader ca 25 min. Låt svalna
4. Chokladglasyren: smält chokladen och ta i grädden och sötning , blanda väl. Ställ kallt och när den stelnat till lagom bredbar konsistens breder man krämen över sval kaka. Förvaras svalt.
NJUT Mazarinrutorna!

©MariannAndersson

 

 

 

 

34 kommentarer

 1. Jag undrar lite över styrkan på stevian du anger, jag har en flaska flytande stevia där 50ml motsvarar 1,2kg vanligt socker, jag har så svårt att veta hur mycket jag ska ta av det till dina recept så kan du ge mig ett råd är jag glad 🙂 Sen undrar jag om du har nån erfarenhet av bittermandelarom? eftersom jag inte bor i Sverige så kan jag inte hitta bittermandel här att köpa men har en flaska bittermandelarom. Borde väl gå att använda istället?

  • ta du bittermandeloljan den funkar ocskå. Droppa och smaka av så vet du om du behöver flera droppar.
   Vad gäller stevian så blir det lite samma sak, droppa och smaka av. jag tror det kan räcka med 2-3 droppar.
   Blir det för mycket ändå när kakan är klar så vet du till nästa gång i alla fall 😉

 2. Bakade den här nu ikväll och den gjorde succé! Ungarna slickade faten. 🙂 Använde bittermandelolja, vet inte hur många droppar det blev, var rädd att jag hade i för mycket med det blev supergott! 🙂 Det här blir en klar favorit! 🙂 Dock gjorde jag den i en form 20×30 och dubblade glasyren, det blev 12 stora bitar. Gottigottgott!

 3. Tack för all inspiration! 🙂
  Jag har upptäckt att jag alltid blir bubblig och konstig i magen efter att ha ätit erythritol. (av sukrin och icas stevia) Jag har inte provat med bara stevia eftersom jag hört så mkt om bismaken.Har du något tips? 🙂

  • Jadå jag har ett par tips ang stevia.
   Köp Stevia Vitals små burkar med stevia spelar inte så stor roll vilken du köper möjligens att 500 gånger sötare blir svår doserad. Så väöj 300 eller 350 gg. Då kan du ta ca 1 krm av den i en normal kaka skulle jag tro.
   Prova med det och öka annars nästa gång om kakan är osöt, i första hand är det kakor med kakao som kräver extra sötning då kakao är så besk oftast.
   Lycka till!
   Mariann

 4. Dessa blev jättebra! Även min man som är mycket avogt inställd till LCHF-bakverk tyckte de var jättegoda!
  Jag använde ICA´s stevia-socker i samma mängd som står i receptet, blev mycket bra.

 5. Nu du Mariann har också jag gjort denna kaka. Mums! säjer jag bara. Mycket god till kvällskaffet.
  Jag tror jag mer och mer vänjer mig vid den speciella smaken som ju ändå blir när man bakar med kokosmjöl.
  Dessa mazarinrutor kommer jag absolut att göra igen.
  Nästa gång ska jag droppa i mer bittermandelarom. Fick tyvärr ingen smak nu men kakan är god ändå! 🙂

  • Man gör det helt klart, så har vi upplevt det också.
   Men så är det ju många gånger med alla nya smaker, invänjning…

   Japp man får inte snåla med bittermandel, det är så himla god smak på det. 😀

  • ja var och en av oss får göra sina avvägningar och välja det socker som anser bäst för en själv. Sötningen är ju just bara för att söta och fyller ingen annan funktion i mina bakverk i alla fall. 😀
   Dock så missförstår den bloggen erythritolen och drar alla sockeralkoholer över en kam, och denne är anonym varför?
   Sedan vet jag sötning som kommar blir ekologiskt certifierade.

 6. Gjorde dom igår när jag fyllde år fast med dubbel sats chokladkräm och dom var JÄTTE uppskattade. Dupergoda verkligen, men bittermandelsmaken kände man inte riktigt 🙂

 7. Jag kan varmt rekomendera dessa mazarinrutor, de är saftiga och jättegoda 🙂 Jag skippar kokosmjölet och byter ut det mot 1/2 dl extra pofiber, samt att jag pga detta också minskar ner mängden grädde till 0,5 dl. Jag lägger till 3/4 dl sukrin till kaksmeten istället för Bakery+. Likaså lägger jag till 1/4 dl sukrin till chokladsmeten istället för Bakery+. Baka och njut! 🙂

 8. Jättegod! Tyckte kakan var godare utan glasyr så fast jag gjort i ordning glasyren bredde jag aldrig på den. Gjorde kakan med 1 dl suketter strö istället för 2 msk Bakery+. Hade 6 bittermandlar men tror jag ska ha 1-2 till nästa gång, för en nästa gång blir det! Kakan har jättebra konsistens och man kan inte tro att det är en sockerfri/glutenfri kaka på konsistensen eller smaken.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*