Marianns saltiner

Ca 8-10 kex

Ingredienser:
1 ägg
1 dl vatten
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Flingsalt alt vanligt salt, var försiktig med saltet.

Gör så här:
1. Vispa ägg, vatten och salt.
2. Blanda det torra och blanda ner det väl i äggsmeten.
3. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och platta ut dem till ca en höjd på ca 0,3 cm. Du kan lägga ett bakplåtspapper över och kavla ut dem på bakplåtspappret innan du drar över pappret på plåten, då är det lättare att få dem tunna och fina, ev justera kanterna och formen. Salta lite lätt ovanpå. På bilden är det för mycket salt i vår smak, vi fick borsta av dem lite lätt.
4. Grädda i ugnen 150 grader i ca 30 minuter. Låt svalna på galler.

Tips: Äts nybakta, då de mjuknar vid förvaring.

©Mariann Andersson

 

 

 

8 kommentarer

  1. ha ha ha, ja det menar jag självklart!
    Tusen tack för hjälp med korrekturläsning, sådant uppskattar jag väldigt mkt 😀
    kram på dej
    Mariann

  2. Jag gillar verkligen din sida med alla kanonrecept,jag har bakat dom här kexen förut och är inne på omgång två nu,

    Jag tänkte prova att ha dillfrö på några och sesamfrö på några ,får se hur det blir.
    Sältan ii kexen är suverän,tack för fin inspiration och spännande recept.
    Jag kan inte äta gluten ,så det här var tur för mig att jag hittade det härreceptet

    • Åååå vad underbart härligt att du berättar detta! 😀

      ja dessa kex är urgoda när man längtar efter lite salt.
      Dillfrö låter jättespännande 😀 även sesam kommer funka fint.
      kram på dej
      Mariann

  3. Hej!
    Mamma och jag ska göra det med ditt recept, undrar jag om det går så här:

    ditt recept:
    1 ägg
    1 dl vatten
    1,5 dl mandelmjöl
    0,5 dl kokosnötsmjöl
    1 tsk bakpulver
    1 krm salt

    ändra lite till:
    1 ägg
    1 dl vatten
    0,5 dl mandelmjöl
    0,5 dl pofiber
    0,5 dl kokosnötsmjöl
    1 tsk bakpulver
    1 krm salt

    Går det eller?

Lämna ett svar till Mia Hammarstrand Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*