Ingredienser:
1 ägg
1 dl vatten
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Flingsalt alt vanligt salt, var försiktig med saltet.
Gör så här:
1. Vispa ägg, vatten och salt.
2. Blanda det torra och blanda ner det väl i äggsmeten.
3. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och platta ut dem till ca en höjd på ca 0,3 cm. Du kan lägga ett bakplåtspapper över och kavla ut dem på bakplåtspappret innan du drar över pappret på plåten, då är det lättare att få dem tunna och fina, ev justera kanterna och formen. Salta lite lätt ovanpå. På bilden är det för mycket salt i vår smak, vi fick borsta av dem lite lätt.
4. Grädda i ugnen 150 grader i ca 30 minuter. Låt svalna på galler.
Tips: Äts nybakta, då de mjuknar vid förvaring.
©Mariann Andersson
Psst… du menar väl 0,3 cm? Annars blir det svårt.
😉
ha ha ha, ja det menar jag självklart!
Tusen tack för hjälp med korrekturläsning, sådant uppskattar jag väldigt mkt 😀
kram på dej
Mariann
De här kexen är så ooootroligt goda!!!
😀
Jag gillar verkligen din sida med alla kanonrecept,jag har bakat dom här kexen förut och är inne på omgång två nu,
Jag tänkte prova att ha dillfrö på några och sesamfrö på några ,får se hur det blir.
Sältan ii kexen är suverän,tack för fin inspiration och spännande recept.
Jag kan inte äta gluten ,så det här var tur för mig att jag hittade det härreceptet
Åååå vad underbart härligt att du berättar detta! 😀
ja dessa kex är urgoda när man längtar efter lite salt.
Dillfrö låter jättespännande 😀 även sesam kommer funka fint.
kram på dej
Mariann
Hej!
Mamma och jag ska göra det med ditt recept, undrar jag om det går så här:
ditt recept:
1 ägg
1 dl vatten
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
ändra lite till:
1 ägg
1 dl vatten
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl pofiber
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Går det eller?
Det tror jag fungerar fint 😀