4-6 portioner
Ingredienser:
250 gram keso (sköljd den noga och krama ur den lätt )
100 gram mascarpone ca 40% (eller annan färskost)
2 dl grädde
0,5 dl finhackade mandlar
3-4 st finrivna bittermandlar
ev 0,5 msk Bakery+
4 ägg
Gör så här:
Blanda keso och mascarpone väl, blanda ner grädden, mandlar och de finrivna bittermandlarna. Vill du söta blandar du här ner sötningen.
Vispa sedan ner ett ägg i taget. Häll upp i en liten ugnsfast form ca 15×25 cm. Grädda i ca 175 grader i ca 30 minuter.
Servera med lättvispad grädde och blåbär eller gör en lchf-sylt.
Tips: Vill du inte ha finhackade mandlar=crunch ta knappt 0,5 dl mandelmjöl istället.
©MariannAndersson
Precis vad jag behövde just nu! Tack, tack, tack!
Så bra! 😀
Har precis gjort mina ostkaka. Jättegott!
Kommer o göra den fler ggr.
Tack för receptet!
Varsågod! Härligt att den smakade gott och jag blev jätteglad att du gav mig repons här! 😀
Hej! Har just avnjutit ostkakan. Det var smaskens.
Varför ska keson vara ursköljd?
Varma hälsningar Cecilia
Av fler orsaker, dels för att avsalta den så det just blir kaka inte mat, sedan också få ur mer vätska så ostkakan inte blir så vattnig.
men om man vill ha hela burken så är det bara att ta ett ägg extra så bör den saken lösa sig. Kram mariann
Tack för svar. Ha en solig dag! :o)
tack! 😀
Fantastiskt god ostkaka!!
Tusen-miljoner tack för detta
Nu är julen räddad 😉
Ja den blir särskilt god med både keso och mascarpone tycker vi! 🙂
tack för att du skrev här och berättade 😀 UPPSKATTAS!
Tack för många toppenrecept!!
O din bok är superbra!!
Irene
TACK för dina ord!
Uppskattas <3
Kram Mariann
Denna var kanongod!!
Tack för alla underbara recept som gör det till en fröjd att leva med lchf/gi-kost!!
// Lotta
Tack själv för att du skriver så härligt positivt! 😀
Kram till dig