LCHF – sylt

Hemlagad sylt enligt LCHF är inte något svårt, det har ju många gjort säkert, men jag vill ändå göra ett blogginlägg om mitt sätt och visa detta på en rostad skiva ljust bröd. Ja, nu är ju brickan här en födelsedagsbricka, men man ser syltmackan ändå.

Så här blev brickan som serverades på sängkanten, ägg och ansjovis smörgåsar och en ”slask” smörgås med min hemlagade Drottningsylt.

För just Drottningsylten tycker jag kräver ett litet annorlunda tillverkningssätt som jag ser det. Lägg en utvald mängd frysta hallon i en kastrull, värm på mellanvärme och rör då och då försiktigt, man vill egentligen bara att hallonen saftar sig och inte mosas sönder helt. När hallonen ser saftiga ut och varma (ska ej koka) så tar man kastrullen från plattan och tillsätter de frysta blåbären,  ex kan till 1 dl hallon passa med 0,5 dl blåbär. Vänd bara runt lite lätt att bären blandar sig med varandra, inte så att blåbären färgar sylten. Lägg upp på smörgåsen som  är ljummen och förberedd med en a lá LCHF hyvlad skiva smör.

Voilá, världens godaste syltrostbrödsmörgås!

Ljummen hallonsylt på kall ostkaka är inte fel, serverad med en redig klick grädde, grädden är inte ett måste.
Kall ostkaka med ljummen sylt är himmelskt!

Värm frysta hallon precis som för drottningsylten, men skippa blåbär.
Sötningsmedel behövs inte, för när frysta hallon värms framkommer en helt underbar speciell sötma…

Carpe vita!

©Mariann Andersson

 

 

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*