Charlotte Erlanson-Albertsson, professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds Universitet i P4 Morgon ( drygt ett år sedan), berättade att ”Margarin är inflammatoriskt och ger höga blodfetter länge vid ett högt intag. Det finns också samband mellan margarin och bröstcancer, bukfetma och inflammatoriska tarmsjukdomar som ulcerös kolit.
Förr var det smöret som vi skulle undvika. I dag är det margarinet vi avråds från att äta.”
Det är väl inte så konstigt när man ser sådana här bilder som florerar nätet… då inser man strax vilket som är bäst för oss alla att äta!
Ni kan även kolla på vad matfusket har skrivit om margarin eller smör
Bojkotta margarin…
Synd att hon inte lyckats påverka slvs rekommendationer för skolmat, där man fortfarnade förespråkar lättmargariner.
Här får ni en länk där Professor Göran Petersson Kemi- och Bioteknik, Chalmers utvecklar det hela:
http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/172848/local_172848.pdf
Titta gärna runt i hans andra publikationer där finns mycket intressant…
mLCHFh B-) .
tack!
Jodå, i mångt och mycket så har han ju rätt…
ojojoj ja, margarin borde egentligen inte ens existera i matbutikerna. naturligt är bäst tycker jag!