Mandelchoklad – snabb godisruta – latmans marsipanbröd

DSC_0094måste här få delge det allra enklaste och godaste snabbgodisreceptet!

Ta en ruta Lindt 90% och en skiva hemlagad mandelmassa,
violá en riktig godisbit till kaffet!

Mandelmassan görs fort som attan på 4 dl mandelmjöl (ca 180 gram) av god kvalitet, riv i 2-3 bittermandlar och 3 msk Bakery+ sötning, mixa detta i matberedaren någon minut och ta sedan i 2-3 msk vatten eller grädde tills rätt konsistens uppnåtts. Rullas till lämplig tjock korv som sedan man skivar ca 0,5 cm skivor av och lägger på chokladen.

Förvaras kallt i kylskåp ca 5 dgr… om det nu får ligga så länge…

Tips för gourmén: Blanda mandelmassan med 1-2 msk konjak och uteslut samma mängd vatten

****
Någon tror man går upp i vikt av dessa =  mkt kolhydrater. Så är inte fallet.
Chokladen (90% Lindt) ger ca 1,5 kolhydrater per ruta. Mandelmasserullen som helhet innehåller allt från 7-14 gram kolhydrater beroende på vilken sorts mandel /mjöl man använder. Delar man den då i 15 bitar (man kan dela tunnare man styr ju detta själv) blir det ca 1 gram per skiva, det gör att en sådan här liten godisruta innehåller runt 2,5 gram kolhydrater…. dvs kan komma plats i en UFO-lchf.

 

13 kommentarer

  • Hejsan!

   jadu… vet inte riktigt, han verkar bättre och antagligen kan väl det då bero på att han går på smärtstillande och antibiotika.
   OM han hade ont som veterinären menade på så bör ju det hjälpa, han gömmer sig inte så mycket nu och obalansen är mkt mindre.
   Sedan får vi veta om borrelia provet mitten nästa vecka tror jag. och tisd påföljande vecka är det ultrljud för att se vad blåsljudet på hjärtat kommer sig av, det är väl där jag befarar HCM. Hoppas verkligen att det inte är den sjukdomen.

   men jag lär skriva ett inlägg när jag vet mer, då säkert många undrar.
   VARMT TACK för att du bryr dig ch frågar efter hur han mår <3

 1. Hmmm…. detta såg ju farligt gott ut. Hade ju inte tänkt att äta mer sötsaker på ett tag….. men….. jag får göra ett undantag tror jag bestämt!

 2. Gjorde ditt smarriga recept på mandelmassa med extra ansträgning och rullade stora kulor som sen doppades i 75% choklad, blev lite väl gott, men ska använda denna lathund till nästa välvalda tillfälle, påsk eller kanske innan påsk 🙂

  • Hejsan!
   Kul att du hittat hit!
   Du hittar alla information här på bloggen ang bakery+ som ju är sötning, en perfekt blandning av erytritol och stevia. Kika i gröna raden på bloggen så ser du dels bakery+ och också Baka LCHF finns massor info där.
   Lycka till med ditt lchf-bakande!

 3. har ju inte bakery… kan jag byta ut det mot ngn mer lätt-tillgänglig produkt?? hoppas det 😉 kan jag handla Bakery i en vanlig affär, typ på Ica, Willys eller liknande??

  D står åxå sötning i receptet… hur mkt ska jag ta då och går d bra med vilken sort som helst??

  Tacksam för svar, Med vänlig hälsning anna

  • Hejsan!
   Man hittar tyvärr inte bakery+ på affären, utan ännu så länge bara på nätet.
   Du kan söta med vad du vill jag har fler inlägg på bloggen om stevia, erytritol och omvandöingstabell ang bakery+
   Kika i gröna raden här på bloggen, dels under fliken Bakery+ och också Baka LCHF.
   Där finner du allt du behöver veta.
   Lycka till emd ditt lchf-bakande!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*