Beställt vin på nätet

1522028_395757207226764_793653265_nför första gången i mitt liv. Har någon här gjort det någon gång?
Jag har länge handlat på nätet och gör det gärna, men inte vin och sprit.

Jag har handlat på Vinvaruhuset vinvaruhuset.se och efter sett en bra och informativ bild på facebook som Paola tagit om lämpliga röda och vita viner och som ni nu med får se här.

Jag beställde alltså ett rött Africa kostar 119 kr och vitt Africa kostar 109 vin (på systemet vitt 169kr och rött 195kr) och ett rött Roodeberg kostar 199 (på systemet 269 kr).
Roodeberg ska ha mindre än 3 gram socker per lite vin och Vita Africa 3 gram och det röda 4 gram och klassas då som LCHF-vin.

När man handlar på vinvaruhuset.se så köper man ”lådvis” och olika stl på dem finns det givetvis, den minsta är 6 flaskor. Det betyder att ex 3 baginbox viner som ju jag köpt blir 6 platser.

Frakt på en sådan är 245 kr. När man kika på priserna så är det otroligt billigt, och det beror på att man köper från ett lager i Tyskland som sedan med ett oberoende fraktbolag fraktar det hem till din dörr. Detta gillar jag skarpt, inte behöva åka någonstans till et systembolag utan sitta i lugn och ro på nätet beställa, betala, välja frakt och visp 3-6 dagar senare står vinet på tröskeln…. är det tänkt iaf…

Nu återstår ju det å se för hit ska nu 9 l gott vin anlända på onsdag eller torsdag, hur som i tid för helgen i alla fall 😉
Får åtekomma när vinet anländer om hur det hela förlöpte.

Jag är ju alltid lite road av att räkna, så nu räknar vi.
Vinerna på systemet skulle kosta 633 kr.
Vinerna köpta på vinvaruhuset.se kostar427 kr+ 245 kr =672 kr.
Det gör att kostnaden för att få hem vinerna till dörren blir 39 kr.
Frågan man får ställa sig är ju vad kostar det för just mig att ta mig bort och fram systemet och släpa på 3 BIB viner?
för mig kostar det långt mer än 39 kr att ta bilen några mil… systemet är liksom inte nästgårds precis…

 

4 kommentarer

  1. Lycka till! ( utan att vara ironisk)
    Handlade av en annan firma, samma princip men fastnade i tullen och fick lösa ut allt för 1100:- Det var straffskatt och avgifter hit och dit!
    Ibland blir det billigare att åka och hämta själv! Gott var det i alla fall !

  2. Jag beställde en provlåda genom The winecompany och dom har samma idé som företaget du beställde ifrån, dvs att de plockas från Tyskland och leveras till dörren.
    Skatten är inkluderad och det fungerade toppen!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*