Mal ALDRIG kokosflingor till mjöl!!

kokosnotmjoloch tro att du kan baka med det och att det blir kokosnötsmjöl/kokosmjöl av det. Det är dömt att misslyckas! Allt blir kokosomelett.

Det verkar behövas berättas igen då det dyker upp nya lchf-bakare som inte förstår skillnaden i kokosnötsmjöl och att köpa kokosflingor och mala/mixa till mjöl.

Tyvärr så har de som säger att man kan göra så inte provat att baka något själva utan de bara antar det går. I ”tidernas begynnelse” dvs 2011 då var det just många som trodde det skulle funka och vara en billig genväg (genväg ofta senväg) till det dyrbara mirakelmjölet kokosnötsmjöl, men de fick lära sig den hårda vägen…. allt de bakade blev kokosomelett och pannkaka.

Kokosmjöl är de fibrer som blir kvar efter du precis pressat ur allting ur det vita kokosköttet och gjort kokosmjölk/grädde. De fiberer som blir kvar mal man till mjöl. Kokosflingor är ju bara torkat vitt kokoskött, dvs allt är kvar och flingor suger upp lite vätska kokosmjöl massor.

För den som inte förstår denna skillnad kan gärna läsa storyn om hur jag ”uppfann” kokosnötsmjölet i boken Baka med LCHF (har du den inte? låna den på biblioteket 😉 ), för det är ju faktiskt jag i Sverige som gjorde det. Alltså inte uppfann själva mjölet men hur man kan baka med det och tom använda det helt ensamt utan något annat mjöl. Så är det något jag vet något om så är det kokosnötsmjölet. Det var som om det exploderade i lchf-bloggarna några månder efter jag började lägga ut recept med kokosmjölet ;). Vet andra författare som helt plötsligt skulle börja ”provbaka med mjölet” och numera är de flesta lchf-bakrecept med kokosmjöl i även i tidningarna…

Kan ju lika gärna här också berätta att det är min lilla uppfinning också i vilka proportioner som man skulle blanda erytritol och stevia för att få bästa sötma i bakverken 😉

 

 

6 kommentarer

  1. Vad är skilnaden på kokosmjöl och kokosnötsmjöl? Vilket är att föredra, (beror kanske på vad man ska göra) Tack för all inspiration!

    • oftast är det numera samma sak, kolla däremot kolhydratshalten mer. Finns ingen angiven KÖP INTE och överstiger det 20 gram KÖP INTE.
      Dessa enkla regler kommer vara lösningen.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*