Bananer är ju inte LCHF men…

1484729461det finns säkert familjemedlemmar som äter en luftigare/liberalare LCHF och inkluderar frukt och därmed bananer.
Därför vill jag nämna detta  att om du bryr dig om din och anhörigas hälsa välj ekologiska bananer! Varför kanske du undrar?
Därför:
I augusti publicerade Testfakta en analys av bananer, som visade på en lång rad bekämpningsmedel i frukterna. De ekologiska bananerna som analyserades var dock helt fria från bekämpningsmedel – en nyhet som märktes direkt i fruktdisken.

I Coops butiker blev det brist på ekobananer innan leveranserna kunde ökas på. Även i Axfoods butiker märktes en tydlig förändring.

– Det blev en rejäl försäljningsökning direkt. Under september låg sedan försäljningen på 50 till 60 procent mer än samma tid förra året, och där verkar det ligga kvar, säger Ingmar Kroon på Axfood.

En sådan markant och ihållande förändring efter en nyhet om livsmedel har han inte sett tidigare. Samtidigt är han inte förvånad.

– När det handlar om hälsa och när det handlar om något som barn äter, då tar människor till sig sådana här rapporter på ett speciellt sätt.

 

5 kommentarer

  1. Genom att köpa obesprutade, och gärna Fair Trade, så räddas många liv på plantageodlingarna. Detsamma gäller Madde och choklad. Jag köper aldrig dessa produkter om de inte är Fait Trade/ekologiska.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*