Pepparkakscupcakes med lingontopping – LCHF

DSC_0026DSC_0022Pepparkakans dag idag den 9/12

Här bjuder jag på de godaste pepparkakscupcakesen med lingontopping !

©2013 MariannAndersson

ca 12 st

Muffins:
5 ägg
100 gram osaltat smör
2 dl creme fraiche
1,5 msk Bakery+ sötning
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl pofiber
2 msk pepparkakskrydda
ev 1 tsk pomeransskal malda
2 tsk bakpulver

Lingontopping:
1 dl frysta lingon
150 gram cream cheese typ Philadelphiaost
1,5 msk Bakery+ sötning
3 msk grädde

Gör så här:
Vispa äggen till muffinsen fluffigt i flera minuter. Smält smöret och häll sedan i avsvalnat smör och creme fraiche  och blanda väl runt.
Blanda alla torra ingredienser väl och blanda sist ner dem i smeten. Fyll upp muffinsformar till ca 2/3, grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.

Tina och mixa lingonen med sötningen till toppingen väl, vispa sedan med elvisp ner cream cheesen i lingonen och när det är väl blandat ta en msk av grädden i taget och vispa upp till en härlig spritsbar konsistens.

Spritsa sedan toppingen på pepparkaksmuffinsen och dekorera med några lingon.

Tips: Givetvis kan den gräddas i en sockerkaksform för traditionell mjuk pepparkaka. 🙂

Önskar alla en god Pepparkakans Dag!

 

7 kommentarer

  1. Dessa är säkert goda, men det är lite svårt att baka på jobbet, där jag är hela dagen. Så det blir inget provbak eller provsmak på Pepparkakans dag. Hade varit bättre att få receptet inför helgen.

    Jag får vänta till nästa helg.

  2. Jag ber så väldigt mycket om ursäkt, att jag hade fel. Men jag kunde inte läsa det på min dator förrän idag, det var inte läsbart förrän den 9/12.
    Jag ska var mer uppmärksam nästa gång.

    • Inga problem! men inlägget kom ut idag som en gåva på pepparkakans dag!
      lagom att kuna baka och fixa nästa helg för dem som inte vill baka på en måndag. 🙂

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*