LCHF-saft

Kan man göra saft på LCHF vis?

Självklart kan man det, dock bör den drickas samma dag eller dagen efter. Socker konserverar, det gör inte våra sötningsmedel. Frysa in går ju givetvis utmärkt!

Drottningsaft:

2 dl hallon
1 dl blåbär
2 dl vatten
ev. 1 msk Bakery+ sötning ( bär är ju ofta söta i sig så man kan dra ner eller utesluta helt sötning, i synnerhet för jordgubbar)

Koka allt i 10 minuter och sila av, ställ kallt. Smaka av och ev späd saften med kallt vatten med eller utan bubblor. Bör räcka till 4 glas.

 

 

Lemonad

4 pressade citroner
3 pressade lime
2 dl vatten
2-3 msk Bakery+ sötning

Koka vatten och sötning tills det löser sig. Häll i en kanna och pressa citronen och limen och häll i saften. Slå på ytterligare 5 dl vatten eller mer till lagom smak.

 

2 kommentarer

  1. Hejsan! Nu håller jag på med saften 🙂 kan jag låta den stå kvar i kastrullen några timmar å sen sila den? Ska iväg på ett möte så kommer inte hinna nu. Ska jag vänta med sötningen då? Å ha i den när jag kommer hem. Kram

Lämna ett svar till Mariann Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*