LCHF-bluffprodukter är just det…

Glutenfri LCHF LAX-WRAPKostdoktorns test av tortilla a´la LCHF visade sig vara just en sådan bluffprodukt och nej jag är inte förvånad.
Man går ut med 8 gram per 100 gram och innehållet är 29 gram och i en tortilla är det 3 gram enligt förpackning men enligt test hela 12 gram.

Ett företag som ska leva på oss lågkolhydratsätare har givetvis vinst för ögonen och där kan man ju då misstänka ett oetiskt handlande, precis som i många andra fall där pengarna är den drivande faktorn och inte människors hälsa.

Som jag skrev förut tycker jag sånna tester av sk LCHF produkter är väldigt viktiga hoppas han fortsätter även med de många sk LC-bröden som mest troligt heller inte är äkta…

Varför inte baka själv? Ta dig lite tid och stek/baka en bunt och frys in 😉

Mina tortillas/wraps ca 1,2 gram kh i en tortilla

finns också ett litet tortilla recept i brödboken i en liten annan form.

 

4 kommentarer

  1. Finns det någon möklighet att byta ut philadelfiaosten mot något annat? Har en son som är mjölkallergiker och han längtar efter tortillas. //Pernilla

    • Svårt tror jag, ofta kan man byta ut vätskor i många recepte. Det får i såfall bli ett litet experiment för dig och se om du kan byta det mot vatten eller vilken vätska ni brukar använda.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*