Krämfyllda LCHF-kakor

ca 8 st dubbla kakor

Ingredienser:
100 g smält osaltat smör
3 dl mandelmjöl
0,5 dl fibrex flingor
0,5 dl fibrex-strö (Finax)
2 krm vaniljpulver
1,5 msk Bakery+ sötning

Kräm:
100 g mycket mjukt osaltat smör
50 g cream cheese
2 krm vaniljpulver
1,5 msk Bakery+

Gör så här:
1. Smält smöret och ta fram smöret till krämen att mjukna
2. Blanda alla torra ingredienser väl, se till att sötrixet inte ligger i större smulor, mosa dem noga.
3. Häll i det smälta smöret och blanda välv runt
4. Fördela 16 st runda kakor på bakplåtspapperklädd plåt. Platta dem noga ner till ca 0,5 cm. Se också till att kanterna är hela och lika tjocka som mitten.Viktigt att de är hårt packade.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 min. Låt svalna  innan du lyfter över dem med stekspade på galler att fortsätta  bli helt kalla.
6. Blanda alla ingredienser för vaniljfyllningen väl.
7. Fördela krämen på 8 kakor och sedan lägger du ihop dem två och två.

Tips: Självklart kan man äta de krispiga kakorna som de är utan fyllning.
Du kan också ta i 2-3 msk kakao i fyllningen.

©Mariann Andersson

 

 

10 kommentarer

  1. Hej!
    Jag har bara sukrin hemma. Kan jag byta ut sötrix och stevia mot sukrinet? Och i så fall i vilken mängd? Kakorna verkar väldigt smaskiga och jag vill baka dom nuuu!!!

    • Hej och jätte välkommen hit! 😀
      Sukrin och sötrix är samma sak, du doserar sukrin lika.
      Egentligen är båda sötningsmedlen Erythritol.
      Så gå du ock baka NU!
      Glöm inte att gärna lägga en liten kommentar här vad du/ni tycker om dom! Sådant uppskattas! 😀
      Kram Mariann

  2. Hm… Jag tror jag misslyckades med dessa. Jag malde 3 dl paranötter istället för 3 dl mandelmjöl. Tog 1 dl Fibrexflingor istället för 0,5 dl Fibrex-flingor och 0,5 dl Fibrex-strö. Annars följde jag receptet. Men vet inte vad som gick fel. Jag ger de ännu mer tid för svalna och stelna, men provade efter en stund flytta en men det bara smulades sönder.

    Fyllningen var smidig att göra och SÅ god (provsmakade lite!). Provsmakade kakan också (den jag smulade sönder) och det är ju inget fel på smaken. Får se om de hårdna lite eller så får jag äta smulkakor med fyllning. Ska se om jag inte på något sätt kan flytta de till en tallrik och in i kylskåpet. Ev. att smöret i dem hårdar då!?

    Vi får se!

    Imorgon eller framåt helgen är det premiär för din paj med citron och choklad. Den tror jag dock ska gå problemfritt. Hoppas den smakar också! Jag har hittills haft lätt att göra pajer, tårtor osv. Mer problem med göra hårda kakor (fast Chocolate Chips Cookies klarade jag av…).

    • Hejsan!
      Jag gjorde också en variant av dem och de smulades också…. konstigt., för de gjorde det INTE den gången på bilden.
      Men jag tror att ju grövre flingor ju mer smul.
      Jag ska själv prova igen och se om det då går bra.
      Kram Mariann

      • Konstigt det där. Kanske skulle varit finmalt alltihop (nötterna, Fibrex). Det har gått en tid nu och tyvärr blev de aldrig hårdare utan smuligt. Men la på fyllningen, blir någon slags massa, och äter med sked.

        Det smakar gott men jag tyckte det var rätt sött trots att det bara var 2 msk + 2 msk Sukrin i kaksmeten och i fyllningen.

        Börjar jag bli högkänslig för sötma? Inte så att jag känner mig triggad direkt utan mer att jag känner minsta lilla sötma. Snart lär jag väl inte behöva mer än vaniljpuvler. Hej och hå för LCHF!

  3. Hej!
    Har just hittat din blogg och bleb så sugen på att göra dessa kakor som fredagmys idag, men de bara smular sönder. Vet du vad jag gjort för fel?

    Sedan undrar jag om du har provat de stevia socker som är från hermesetas och heter stevia sweet, lättströ? ungefär hur mycket ska man ta och måste man ha både erythriol och stevia när man bakar?
    /Linda

    • Hejsan!
      De msåte vara hårt packade, många småkakor med lchf blir väldigt smuliga 🙁
      Sedan måste de få kallna ordenlitgt innan man tar i dem.
      Hoppas du lyckas nästa gång!. 🙂

      om jag förstått det rätt är hermesteas med tillsatser och inget ajg skulle använda.
      Läs lite på bloggen i den översta gröna raden, där finner du en sida om LCHF baka och där finner du sedan info om sötningsmedel och annat. 🙂
      Stevia och erythritol använder ajg för att minimera bismakerna av dem båda.

      Kram från Mariann

Lämna ett svar till Ulla Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*