Ingredienser
500 g köttfärs
1 ägg
1 finhackad liten gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk oregano
salt och peppar
Pizzasås:
2 dl passerade tomater eller krossade tomater
några msk olivolja
1 finhackad liten gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk basilika
lite svartpeppar
salt
Gör så här:
Blanda till färsen och gör en limpa. Grädda limpan i 200 grader i ca 30 minuter.
Fräs löken i olivolja och slå över tomaterna och krydda och smaka av. Låt småputtra i 5 minuter.
Servera skivor av köttfärslimpan med tomatsåsen ringla över mer olivolja, en liten grönsallad till piffar ju upp det hela.
ps. för den som undrar var fettet är, så är det i min blandfärs- nötgräsbeteskött har 15-18% fett och fläskfärsen är ju fet i sig.
den som vill kan ju lägga till både mer smör och/eller olivolja.
Tips: Denna sås kan givetvis passa även till pizzan och också som sås till grillat mm.
Ser fantastiskt gott och fräscht ut!!
en bra bild av LCHF istället för bara smör och grädde som många tror vi slevar/dricker 😉
Ja jag vill gärna inte bara äta grädde i allt varje dag, vi kör mer än gärna sådan här mat.
😀 där fettet mer kommer från olivoljan som omväxling.
Sedan är det ju både fläsk och nötfärs och nötfärsen (gräsbetes) har 15-18% fett så 🙂
Grisen är KRAV 🙂
Detta blev dagens middag! Så gott!
KUL! 😀
Köttfärslimpa är så otroligt gott. Jag gillar färsrätter.
Jag håller med, det är gott och enkelt! 🙂