Felix tomatketchup sötad med Stevia!

FELIX tomatketchup med stevia blir det nästa som ska hittas i affären!
KUL att det äntligen kommer bra produkter sötad med stevia.

”Ketchuptillverkarna är bekymrade över att många väljer bort ketchup på grund av den relativt höga sockerhalten. Nu har tillverkaren Procordia hittat en lösning. Deras varumärke Felix är enligt uppgift först ut med att söta ketchup med stevia, som inte har några kalorier.

– Vi ser ett stort behov av att erbjuda en ketchup som passar alla. Nya dieter och en allmän rädsla för att få i sig för mycket socker har lett oss till att utveckla en ketchup utan tillsatt socker, säger Lars-Erik Jönsson, produktchef på Procordia

– Med vår nya ketchup, som är naturligt sötad med stevia, kan föräldrar fortsätta låta sina barn äta ketchup till maten, säger Lars-Erik. Ketchupen är även ett bra alternativ för de som går på dieter eller där kolhydrat- och sockerintaget ska minskas av andra orsaker, fortsätter han.

Stevia är en stevioglykosid som utvinns ur plantan stevia rebaudiana som ursprungligen kommer från Sydamerika. Steva är cirka 2-300 gånger sötare än socker, men saknar kalorier.

Stevia har varit godkännt och använts bland annat i Japan sedan 70-talet. Den europeiska livsmedelsmyndigheten EFSA har inte hittat några tecken på att stevia skulle vara en hälsorisk för människor.” Skriver foodmonitor

 

 

12 kommentarer

 1. Jag har varit en slav under ketchup men när jag började med lchf för drygt ett år sedan fick ketchupen gå i graven. Gud så skoj att läsa om ketchup med Stevia. Hoppas min ICA-butik tar in denna ketchup så man kan testa snarast 🙂

 2. Wow vad kul. Stevian är helt klart på framfart. Hoppas den inte smakar alltför konstigt, svårt att få barnen till detta annars. 🙂

  • Vi hoppas att tomaterna och vinägern tar över stevian. 🙂
   Vi får återkomma med recension om smaken så fort vi kan.

 3. Bara jag som tycker att tomater är söta? Jag vill ogärna söta något jag redan upplever sött. Kul med alternativ för de som föredrar extra sött dock. Själv önskar jag mig en stark senap utan socker. Finns det?

  Jag vet att dijonsenap/fransk senap är utan socker, men det smakar ju inte mycket. Svag. Babysenp som pappa kallar det. Blir att jag tar Stark&Söt senap. Jag äter ju inte större mängder eller ofta. Men jag hade gärna sett en stark senap utan socker. Ingen sötma alls, bara stark!

  • Det tror jag inte, vi här upplever tomater söta också. Tom kranvattnet är sött…
   Däremot innehåller ju ketchup lite annat så som vinäger och lite sötma kan vissa inläggningar behöva.
   Kram Mariann

 4. De skriver ”….Deras varumärke Felix är enligt uppgift först ut med att söta ketchup med stevia, som inte har några kalorier.” Som bekant är kalorierna irrelevanta med LCHF, det är förstås kolhydraterna som är borta – ganska märklig och okunnigt att prata om kalorier.

  • Men fakta är ju att stevia innehåller närmast inga kalorier alls, till skillnad från vanligt socker. Och bara för att du (och jag för den delen) inte är intresserade av den informationen betyder ju inte att alla ska bortse från den. Det finns faktiskt människor i samhället som är väldigt intresserade av kaloriinnehållet i livsmedel.

 5. Hej har provat Stevia ketchupen min son märkte ingen skillnad ,men han tycker ju om Lchf bara man inte säger ordet så 😀 men är den egentligen något för de som äter Lchf ?

 6. Vad glad jag blev när jag läste att du tycker den här ketchupen är ok. Vi gör egna hamburgare på färs som jag stoppar i salladsblad istället för bröd. Det finns massor av gott ”klegg” man kan toppa burgaren med men jag saknar ändå det där sötsyrliga som ketchupen ger. Ska köpa en sån här och testa 🙂

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*