ca 600 g köttfärs
1 pkt bacon eller den mängd man vill
2 gula lökar eller purjolök
1-2 dl riven god ost
2 dl grädde eller creme fraiche
2 ägg
0,5 dl tomatpuré
salt, peppar och lite paprikapulver
Gör så här
1. Fräs färs och lägg i löken att fräsa med. klipp bacon i mindre bitar och låt dem också fräsa med en stund. Krydda.
2. Lägg över fräset i en ugnsfast form och strö riven ost över.
3. Vispa samman ägg och grädde eller creme fraichen.
4. Häll smeten över fräset och grädda i ugn 200 grader i ca 20 minuter eller tills såsen ”stannat” något.
Gröna bönor eller en god krispig grönsallad till är gott!
Tack, du har räddat söndagsmiddagen
Varsågod syrran!
Denna gratäng åt vi igår kväll. Jag tog 250 g bacontärningar i den. Himmel så god den var! Maken lät meddela att den var nästan godare att äta ur formen när den var kall. *fniss*
Så idag hade vi god lunch också.
Tack och bock!
Ska lagas! Tack
Syrran lagade denna visst i går! Undra om hon tyckte den var god…
Prova du och Naifise också
Detta är ofta vår fredagsmiddag . Enkelt o supergott Tack !