1 äggvita
1, 5 dl kokosflingor
0,5 msk sötning Bakery+
Gör så här
Blanda alla ingredienser och forma avlånga kakor, lillfingerbreda pinnar.
Grädda i 175 grader i ca 10 minuter. Passa dem så de inte blir brända. Blir ca 8 st fingerstora.
Man kan också smaksätta kokossticken med rivet skal från 1 citron eller lime,
eller 1/2 msk kakao ( ta mer sötning), eller 1/2 tsk vaniljpulver.
Mandelsticks: 1,5 dl mald skållad/skalad mandel eller mandelmjöl. Även att riva i 1 st bittermandel är jättegott!
Hasselnötsticks: 1,5 dl hasselnötsmjöl.
Vill du prova att göra chokladsticks och vaniljsticks så gör så här:
1 ägg, 3-4 msk kokosnötmjöl, 2 msk sukrinmeliss och 1/4 krm stevia, 1/2 tsk vanilj eller 1 msk kakao. Du får anpassa kokosnötmjölet till konsistensen, ska gå att hantera med fingrarna. Blir ca 6-8 st.
Bilden: Kokossticks i mitten. Mandel och hasselnötsticksen överst, och vanilj och choklad sticks nederst.
©MariannAndersson
1 äggvita
Hej! jag gjrode dessa igår och de smakade gott, men det var svårt att få dem att hålla i hop både före och efter gräddningen. Har du något tips på vad jag kan ha gjort fel?
Jag hade inga problem med det, vet inte vad som kan vara fel… dock kan ju kokosnötmjölet bli sprött, men kokosflingor och hasselnöt borde hålla ihop bra.
Vilken sort var det du testade?
Kram Mariann
Jag använde mina ekologiska kokosflingor och ett stort ägg. Tack för svar! Det är bara att prova igen. 🙂
hej igen! Bara äggvitan väl?
//Mariann